The ultimate Kiwi Adventure 19 DGN**

Flag_of_New_Zealand

Mount Cook, Maori’s, whale-spotting, geisers en vulkanen: de ultieme Nieuw-Zeeland beleving!


Puur avontuur, voor mensen die geen compromis willen sluiten, en eigenlijk alles in één reis willen meemaken. Van de mooiste routes tot heerlijke steden, cultuur in overvloed maar ook de rust en overweldigende natuur.

Echt ongekend hoeveel landschappen op deze eilanden voorbij trekken. Over alle soorten wegen, van prachtig maagdelijk asfalt tot ruige gravelwegen. De steden, de weidsheid, de relaxte mensen, en de vele bizarre decors uit de Lord of the Rings- films zullen je je hele leven bijblijven. Maar naast al het moois is het avontuur meemaken met nieuwe vrienden, in een sfeer van het grootste plezier, het extra genot waar je heimwee naar blijft houden. Kortom, een totaalpakket van adrenaline, verbazing en verwondering, genieten en buikpijn van het lachen. Wij gaan…. Jij ook?

 

Nieuw-Zeeland-route-Marloes

 

Reisschema


Dag 1
5%

Vertrek

Vandaag vlieg je naar Auckland om een onvergetelijk motor-avontuur door Nieuw-Zeeland mee te maken.

 

Dag 2
11%

Aankomst Auckland

Afhankelijk van de gekozen vluchttijden kom je einde van dag 2 (of vroeg in de ochtend van dag 3) aan in Auckland. Bij aankomst op de luchthaven van Auckland word je opgewacht door een van onze begeleiders. Met een taxi word je vervolgens naar je hotel in de grootste stad van het land gebracht en kun je uitrusten van de lange reis.

 

Dag 3
16%

Auckland

Na het ontbijt gaan we de motoren ophalen en krijgen een briefing. De rest van de dag is iedereen vrij om Auckland te verkennen. De stad kent een leuk centrum met veel bedrijvigheid, zeker bij in het havengebied. Letterlijk een hoogtepunt is de Sky tower die het stadsgezicht domineert en waar je vanaf het uitkijkplatform een groots uitzicht over de stad hebt. Auckland kent een gezellig en bruisend nachtleven. Dus voor wie nog energie overheeft en jetlag geen parten speelt…

 

Dag 4
21%

Auckland – Waitomo

Klaar voor het avontuur!! Vanuit Auckland rijden we zuidwaarts langs de kust naar de Coromandel. Een steil en heuvelachtig schiereiland dat voornamelijk bestaat uit subtropisch regenwoud. De Coromandel werd in de 19e eeuw vooral bekend door de goudwinning. Rijkdom uit deze tijdsperiode zijn terug te vinden in plaatsen als Thames en Coromandel Town.

Maar de Coromandel biedt meer: via wegnummer 309 rijden we het regenwoud in. Het beloofd een bochtige weg te worden met veel stuurwerk. Onderweg lunchen we in het bijzondere park “The Waterworks”. Er is gelegenheid om een rondje te wandelen en te genieten van kunstwerken en water-spuit-installaties die plezier bieden voor jong en oud.

We vervolgen de reis in zuidwestelijke richting naar Hamilton om begin van de avond in Waitomo aan te komen.

 

Dag 5
26%

Waitomo – Rotorua

Waitomo staat bekend om haar “glowworm caves”. De ochtend spenderen we aan het bezoek van de grotten. Na de koffie rijden we door naar Rotorua, een relatief korte route die we in één keer afleggen. Begin van de middag arriveren we in Rotorua waar we de rest van de dag vrij zijn.

In Rotorua is een hoop te zien zoals het traditionele Maorihuis (Tamaki Maori Village incl avondmaal) en er zijn geothermishe bronnen te bezoeken met Maori-beleving, het park heet “Te Puia” of het “Whakarewarewa Thermal area”. Het Kuirau park biedt de mogelijkheid om gratis langs geometrische bronnen te wandelen.

 

Dag 6
32%

Rotorua – Tongariro

Een half uur rijden buiten Rotorua bevindt zich het “Waiotapu Thermal Wonderland” dat we gaan bezoeken. Een prachtig geothermisch park waar meren in alle kleuren te vinden zijn. De volgende attractie wordt een spectaculaire boot rit met een jetboat bij de Huka Falls. Een half uur lang snelheid en waterplezier op één van Nieuw-Zeelands bekendste rivieren.

Tijd voor een lunch! Dat gaan we doen in Taupo bij het Lake Taupo. Na de lunch en een tankbeurt rijden we verder. Het laatste deel van de dag wordt een bijzondere route naar de bergen die decor hebben gestaan in de “Lord of the Rings” films: het Tongariro National Park. Hier gaan we overnachten.

 

Dag 7
37%

Tongariro – Wellington

Vandaag verlaten we in de vroege morgen de bergen van het Noordereiland en dalen af naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Onderweg lunchen we in Foxton waar een replica van een Hollandse molen te vinden is. Begin van de middag komen we aan in Wellington waar de middag vrij besteed kan worden.

Wellington biedt genoeg vertier zoals musea, een haven, de Wellington cable car en restaurants.

 

Dag 8
42%

Wellington – Kaikoura (Zuidereiland)

Vandaag verlaten we het Noordereiland en zullen ongeveer een uur voor vertrek verzamelen in de haven van Wellington. De boot vaart af rond half elf ‘s ochtends en brengt ons in drie uur naar Picton op het Zuidereiland. Vooral het laatste stuk van de boot rit brengt ons een prachtig uitzicht op de “Malborough Sounds” landschap als het mooi weer is. We lunchen op de boot.

Eenmaal aangemeerd starten we zo gauw mogelijk onze motoren om onze eerste kilometers op het Zuidereiland te maken! Binnen twee uur (afhankelijk van het aantal foto-stops) rijden we langs de kustlijn van de Stille Oceaan naar onze eindbestemming van vandaag: Kaikoura.

 

Dag 9
47%

Kaikoura – Greymouth

Voor de liefhebbers start de dag vandaag vroeg. Met een twee en een half uur durende boottocht hopen we oog in oog te staan met walvissen. In de wateren bij Kaikoura worden heel veel walvissen gespot en we hopen deze enorme dieren te gaan zien.

Weer aan wal zijn vroege vogels zijn inmiddels toe aan een kop koffie. Wie het ochtend evenement heeft overgeslagen, sluit hier weer aan.

Het beloofd een lange reisdag te worden met zeer gevarieerd landschap. We verlaten de oostkust en rijden naar de Lewiss Pass. Een klim naar boven beloofd een mooi uitzicht. In het eerst volgende plaatsje (Maruia) gaan we lunchen.

We dalen de Lewiss Pass verder af naar het westen tot we bij de westkust van Nieuw-Zeeland aankomen. Binnen één dag zien we beide kustlijnen. De laatste 80 kilometer van de reis volgen we deze mooie ruige kustlijn naar het zuiden. Onderweg stoppen we bij Punakaiki, waar we beroemde “Pancake Rocks” bezoeken. Binnen een uur wandelen we langs deze bijzondere rotsformatie. Binnen een half uur tot drie kwartier rijden we het laatste deel van de dag naar ons hotel in Greymouth.

 

Dag 10
52%

Greymouth – Frans Joseph Glacier

Vandaag hebben we een rustig programma na de intensieve dag gisteren. Vanuit Greymouth zorgen we voor een volle tank en vervolgen onze weg in zuidelijke richting. Na ruim een half uur rijden maken we onze eerste stop in Hokitika. Een klein stadje met een goudzoekers-verleden. We bezoeken het kleine stadje en drinken er een kop koffie.

Op naar het Westland National Park! Binnen anderhalf uur rijden we naar Franz Josef Glacier waar we zullen gaan overnachten. We lunchen gezamenlijk in Frans Josef Glacier. Daarna mag iedereen zijn middag vrij uit besteden. Er is veel te doen in Franz Josef en onderstaand programma biedt veel mogelijkheden!

Na de lunch zijn er verschillende opties zoals het maken van een helikoptervlucht boven de Gletsjer (is ook mogelijk in Mt Cook Village waar we nog naar toe gaan), een Gletsjer wandeling en een ontspannen bezoek aan een zwembad. De dag sluiten we gezellig af met een hapje en drankje.

 

Dag 11
58%

Frans Joseph Glacier – Queenstown

Een bijzondere dag want we rijden vandaag één van Nieuw-Zeelands meest imposante routes! Voor ons vertrek zorgen we voor voldoende brandstof. Op weg naar Wanaka passeren we prachtige hooggebergten tot helder blauwe meren en rijden over een droom van een weg met veel bochten. Tussentijds zullen we regelmatig stoppen om te genieten van één van de vele mooie uitzichten.

Begin van de middag komen we aan bij (Lake) Wanaka. Na de lunch vervolgen we de weg naar het binnenland en rijden naar Arrowtown. Een karakteristiek dorpje dat bekendheid kreeg door het goud wat er werd gevonden. Op eigen gelegenheid kan iedereen een korte wandeling door Arrowtown maken en genieten van een drankje.

De laatste kilometers koersen we naar extreme outdoor-walhalla Queenstown. Aangekomen bij ons hotel is iedereen vrij om te gaan en staan waar hij wil en zich mogelijk te oriënteren op het programma voor de volgende ochtend. Queenstown biedt voor de liefhebber een bruisend nachtleven met de vele barretjes en restaurantjes.

 

Dag 12
63%

Queenstown – Te Anau

‘s Morgens laten we onze motorfietsen achter en vliegen we naar Puerto Maldonado voor 2 nachten, diep in de Amazone-jungle. Vanaf het moment dat we daar aankomen neemt de crew van de Jungle Lodges het heft in handen en brengen ze ons naar de rivier om per boot bij de lodge aan te komen. Vanaf daar zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen, inclusief rubberboten. Je zult de meest bijzondere en adembenemende natuur zien. En je hoeft je geen zorgen te maken over malaria, want dat komt in dit deel van Peru niet voor!

Op dag “14” zullen terugvliegen naar Cusco. in de middag kun je geheel kostenloos de wereldberoemde Waliking City tour meemaken, onder leiding van onze gidsen!

 

Dag 13
68%

Te Anau – Milford Sound

Vanuit Te Anau maken we een dagtrip naar de wereldberoemde Milford Sounds. Een prachtige route waar we tussen door veel stoppen om te genieten van de mooie uitzichten en het natuurspektakel. We zorgen voor voldoende brandstof want er zijn nauwelijks tot geen tankstations op deze route. In Milford Sound (plaats) lunchen we en bij mooi weer gaan we een boottocht langs de fjorden maken. Regen kan een boosdoener zijn, met ongeveer 300 regendagen per jaar. Begin van de middag vaart de boot af en genieten we ruim twee uur lang van een mooie tocht langs de fjorden. Eind van de middag leggen we de prachtige weg over The Milford Sound Highway weer af naar Te Anau.

 

Dag 14
74%

Te Anau – Dunedin

Vandaag doorkruisen we het zuiden van het Zuidereiland. Een rustige route en we koersen op het plaatsje Gore. We drinken koffie in Gore, strekken onze benen voor het laatste stuk van de route naar Dunedin. Na Gore passeren we een heel aantal plaatsen, de meest opmerkelijke is dan wel Clinton in de rij van de Amerikaanse presidentskandidaten. De rest van de dag genieten we van studentenstad Dunedin. Er is genoeg te zien en te doen in deze mooie en gezellige stad die erg Engels aan doet.

 

Dag 15
79%

Dunedin – Mt Cook Village

Langs de oostkust rijden we vanaf Dunedin noordwaarts richting Oamaru. Na een uur rijden stoppen we bij de Moeraki Builders. Op een strand liggen tientallen perfect ronde keien van enorme omvang. Er zijn geheimzinnige Maori-legendes over deze keien de zeker de moeite waard zijn om even te bekijken.

Na Oamaru rijden we het binnenland van het Zuidereiland weer in richting Kurow waar we stoppen voor een lunch.

We vervolgen onze reis naar Mt Cook village. Onderweg komen we een aantal stuwdammen tegen en passeren enorme waterpartijen, rivieren en waterkrachtcentrales. De prachtige vlakte voor Twizel met het helder blauwe water heeft ook decor gestaan in de Lord of the Rings films. Onderweg stoppen we regelmatig om foto’s te kunnen maken.

 

Dag 16
84%

Mt Cook Village

Vandaag blijven we in de omgeving van Mt Cook Village. Een dag om vrij te besteden op één van de mooiste plekken op aarde met zicht op de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook (3.724m).

Voor de liefhebbers maken we in de ochtend een helikoptervlucht over het Nieuw-Zeelandse hooggebergte met een landing boven op een gletsjer. Uiteraard maken de weersomstandigheden het of we een vlucht kunnen maken. ’s Middags kun je op het gletsjermeer “Müller lake” een bijzondere kayak tocht maken.

De dag sluiten we met elkaar af onder het genot van een heerlijke maaltijd.

 

Dag 17
89%

Mt Cook Village – Christchurch

De laatste echte reisdag, we vertrekken vanuit Mount Cook en rijden naar Lake Tekapo. Een mooie route langs het helder blauwe Lake Pukaki en stoppen in Tekapo voor een koffie pauze Koffiepauze met de mogelijkheid om een paar mooie foto’s te maken. We verlaten het MacKenzie Country en rijden naar Geraldine, een leuke plattelandsstadje waar we lunchen.

We leggen de laatste kilometers op weg naar Christchurch af. Christchurch is in 2010 en 2011 getroffen door aardbevingen dat zichtbaar zware schade heeft aangericht in het centrum. Wie voor de aardbevingen de stad heeft bezocht kent het niet meer terug. Aangekomen in Christchurch rijden we naar ons hotel en brengen daarna onze motor weg naar het verhuurbedrijf. Tegen het eind van de middag zijn we weer terug bij het hotel en gaan gezamenlijk dineren en proosten op onze laatste avond in Nieuw-Zeeland.

 

Dag 18
95%

Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. Je wordt door onze begeleiders van naar het vliegveld gebracht.

 

Dag 19
100%

Aankomst in Amsterdam

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • 24 november 2016

 

Grootte groep aantal motorrijders:

 

Prijs motorrijder:

Reissom motorrijder: vanaf € 7.400,=*
Toeslag 1-persoonskamer: op aanvraag

 

Duo-passagier:

op aanvraag

 

*) Prijzen kunnen wijzigen
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen :

Vliegticket Amsterdam – Auckland, Christchurch – Amsterdam
Transfer luchthaven Auckland
Hotel overnachtingen inclusief ontbijt
Huurmotor + verzekering
Ferry overtocht Wellington – Picton
Ervaren gids
Vanaf 8 rijders volgautoTransfer luchthaven Christchurch

 

Niet inbegrepen:

Overige maaltijden en dranken
Afwijkende huurmotor
Benzine
Parkeergelden
Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39