The Heritage Tour 19 DGN**

Flag_of_New_ZealandAuthentieke hotels en pubs, goudvelden, historische plaatsen, bergpassen, pioniers-routes!


Nieuw Zeeland ontdekken, net zoals de avonturiers die hier eind van de 19e eeuw hetzelfde deden. Langs historische en bezienswaardige plaatsen, over oude en allang vergeten wegen, over routes die vrijwel niemand meer rijdt… Het is geen moment hetzelfde.. De enorme afwisseling en overdonderend mooie natuur, de avontuurlijke wegen met verschillende ondergronden, afgewisseld met oude plekken uit de pionierstijden zullen een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Samen met vrienden die net als de pioniers uit de oude tijden het avontuur niet schuwen.

Over alle soorten wegen, van prachtig maagdelijk asfalt tot ruige gravelwegen. De steden, de weidsheid, de relaxte mensen, en de vele bizarre decors uit de Lord of the Rings- films zullen je je hele leven bijblijven. Maar naast al het moois is het avontuur meemaken met nieuwe vrienden, in een sfeer van het grootste plezier, het extra genot waar je heimwee naar blijft houden. Kortom, een totaalpakket van adrenaline, verbazing en verwondering, genieten en buikpijn van het lachen. Wij gaan…. Jij ook?

Highlights van deze reis:
– Coromandel
– Waitomo district
– Mount Taranaki
– Wanganui
– Napier
– Malborough wine district
– Lewiss Pass
– Westland National Park
– Gletsjers
– Queenstown
– Central Otago
– Oamaru
– Lake Tekapo
– Arthurs Pass

 

Nieuw-Zeeland-Heritage-tour

 

Reisschema

Auckland naar Christchurch – Christchurch naar Auckland

De Nieuw-Zeeland Heritage Tour, of te wel “The Pub Tour”, is een motoravontuur waarin je terug gaat in de tijd. De ultieme beleving van het authentieke Nieuw-Zeeland.

We rijden langs belangrijke historische reis- en transport routes, en verblijven in oude historische hotels en rustieke pubs uit de pionierstijd van lang geleden. Naast het bezoeken van oude mijnstadjes en achteraf plekken bevat deze trip vele oude attracties en interessante bezienswaardigheden.

Vanaf het moment dat we in de minder toeristische plekken verblijven heb je meer kans de lokale bevolking te ontmoeten in hun favoriete pub waar je van alles kan mee maken. Deze tour is samengesteld voor alle soorten motorrijders; van cruisers tot off-roadies. Op sommige dagen zullen we gravelroutes rijden voor de meer ervaren motorrijder. De tour bevat 17 rij-dagen en duurt in totaal en je bent in totaal 19 dagen in Nieuw-Zeeland. We verblijven in middenklasse bijzondere dan wel historische accommodaties. Je bagage wordt vervoerd door je gids in de volgauto, dus daar heb je tijdens het rijden geen omkijken naar. De rij-dagen zullen gemiddeld tussen de 200 à 300 kilometer per dag bedragen, waarbij het maken van foto’s ruimschoots mogelijk wordt gemaakt door de vele stops en natuurlijk voor het bezoeken van attracties en bezienswaardigheden. In de reis zijn twee vrije dagen opgenomen waarop je andere activiteiten kunt ondernemen of, als je dat wilt, zelf op pad kunt met de motor.

De Heritage tour:

Na het verlaten van Auckland rijden we richting de Coromandel met bochtige wegen en prachtige stranden. Naast het feit dat het een paradijs is voor motorrijders, heeft deze streek nog steeds actieve goudmijnen en werden hier eind 19e eeuw de grootst gemeten Kauri-bomen omgehakt. We vervolgen onze reis zuidwaarts en steken het Noordereiland over naar de westkant waar we oude scheepsroutes volgen langs meanderende rivieren, deze scheeproutes werden gedurende de pionierstijden gebruikt door stoomboten. De wegen zijn net zo slingerend als deze rivieren.

We bereiken Wanganui, de tweede grootste Art Deco stad in Nieuw-Zeeland, die een belangrijke havenstad voor de vroege Europese kolonisten was. Het centrum is een mooi voorbeeld van Art Deco architectuur. Vanaf Wanganui doorkruisen we het onderste deel van het Noordereiland en vervolgen onze rit langs de oostkust over afgelegen weggetjes naar Wellington. In Wellington nemen we de ferry naar de kleine havenplaats Picton op het Zuidereiland.

Omdat het Zuidereiland minder dichtbevolkt was, meer goudvelden had en langere afstanden af te leggen waren door de paardenkarren zijn er meer dan genoeg oude hotels en rustplekken te vinden. Velen daarvan zijn, zelfs tot de dag van vandaag, nog steeds in originele stijl waardoor het Nieuw-Zeeland gevoel nog meer ervaren wordt. Eenmaal op het Zuidereiland rijden we naar de noordwestelijk gelegen goudvelden en afgelegen westkust. De kleine dorpjes liggen nog steeds vrijwel geïsoleerd, en herinneren ons aan het zware leven dat de mensen hier in de pioniers- en goudzoekerstijd hadden.

We zetten de reis voort naar het zuiden door het Westland National Park en slapen in één van de meest afgelegen nederzettingen van Nieuw-Zeeland.

Na de westkust leidt de historische Haast Pass (geopend in 1965) ons landinwaarts naar Central Otago waar we een paar dagen zullen verblijven. Deze streek is rijk aan historie, wat zich uit in de vele eigenzinnige en charmante hotels. Van hieruit zijn de uitzichten adembenemend met zicht op goudvelden en boomgaarden.

Hier vandaan vervolgen we onze tocht naar de oostkust vanwaar veel van de op het Zuidereiland geproduceerde wol wordt geëxporteerd. Havensteden zoals Oamaru en Timaru vertonen nog steeds de beste en goed bewaard gebleven architectuur van eind 19e eeuw.

Uiteindelijk zigzaggen we weer over het eiland om twee historische routes, Arthurs Pass en Lewiss Pass te volgen, en dan door te rijden naar onze eindbestemming: Christchurch.

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • 19 februari 2017

 

Grootte groep aantal motorrijders:

 

Prijs motorrijder:

Reissom motorrijder: vanaf € 7.400,=*
Toeslag 1-persoonskamer: op aanvraag

 

Duo-passagier:

op aanvraag

 

 

*) Prijzen kunnen wijzigen
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen :

Vliegticket Amsterdam – Auckland, Christchurch – Amsterdam
Transfer luchthaven Auckland
Hotel overnachtingen inclusief ontbijt
Huurmotor + verzekeringFerry overtocht Wellington – Picton
Ervaren gids
Vanaf 8 rijders volgauto
Transfer luchthaven Christchurch

 

Niet inbegrepen:

Overige maaltijden en dranken
Afwijkende huurmotor
Benzine
Parkeergelden
Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39