South Africa Adventure 7 DGN*****

Off-road reis, gevarieerd landschap en prachtroutes, plus veel BBQ!


Dagelijks grote contrasten in Zuid-Afrika. Een ware uitdaging voor de off-road motorrijder. Gegarandeerd onderweg: pinguïns, bavianen & poema’s!

November & december 2015.

Uniek op de wereld. Het land van de grote contrasten. De omgeving verandert net zo snel als een stoplicht in Amsterdam. Zo rij je op een asfaltweg, opeens op een gravel pad, daarna door struiken en bosjes om uit te komen bij een rivier naast een sinaasappelplantage. Of de witte duinen van Atlantis met het bekende feshfesh. Tot rots ondergronden en steppes bij de honderden Zuid-Afrikaanse wijnplantages.

Niet alleen de omgeving verandert zo snel, ook de levende fauna. Ooit pinguïns gezien terwijl je zojuist familie aap hebt begroet, een slang bijna zijn laatste ritje naar het paradijs hebt bezorgd en meneer schildpad hebt zien rennen voor zijn leven. Tja, dan is Artis letterlijk kinderspel geworden. Tevens is Zuid-Afrika een land van grote contrasten in rijkdom en armoede. Miljoenen leven in de ‘townships’: krottenwijken zonder gas, licht, water of toiletten. Maar Zuid-Afrika is voor blanken een zeer welvarend land: de levensstandaard ligt daar net zo hoog als in Nederland.

RALLY RIJDEN

Er zullen verschillende facetten van het rally rijden worden behandeld, denk daarbij aan technische handelingen zoals het verwisselen van een band onderweg en op kompas rijden (op cap stand). Tevens zullen we de voorbereidingsfacetten van een rally behandelen. En interessante aspecten als hoe te overleven in de omgeving waarin je rijdt en hoe te handelen in nood. Al met al een training die je altijd bij zal blijven. Niet alleen om wat je in de praktijk hebt geleerd hebt, maar ook zeker om wat je tijdens de reis hebt gezien!

DE MOTOREN

Yamaha XT1200Z Super Ténéré Explorer

Voor avontuurlijke reizen is vaardigheid en doorzettingsvermogen nodig, maar ook het volste vertrouwen in je motor. Het vertrouwen dat rotsachtige rivierbeddingen en rijden over onverharde geen obstakel zijn. Het vertrouwen dat een lange rit over snelwegen comfortabel zal zijn. Het vertrouwen dat hij alles in huis heeft om bochtige bergwegen te bedwingen.

De Yamaha XT1200Z Super Ténéré is de meest sensationele en avontuurlijke toermachine van de toekomst, waarbij de ruige Dakar-stoerheid en betrouwbaarheid van Yamaha worden gecombineerd met een hoge mate van wendbaarheid en geavanceerde besturingstechnologie.

Yamaha XT660Z Ténéré ABS

Sta open voor avontuur met de XT660Z Ténéré ABS – een robuuste, functionele en fraai gestileerde multifunctionele machine, die u nooit teleurstelt. Deze motor, standaard voorzien van ABS, is ideaal voor de drukke Europese (snel)wegen, én voor avontuurlijk reizen.

Het hart van deze stoere ontdekkingsreiziger is een vloeistof-gekoeld viertakt één cilinder SOHC-motorblok, dat over een breed toerengebied volop bruikbaar vermogen levert. Hierdoor hoeft u geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. De brandstoftank herbergt maar liefst 23 liter voor een flinke actieradius en is voor 2011 voorzien van nieuwe graphics. De comfortabele, lage buddyseat, het hoge windscherm en de doordachte rally raid-voorkuip zorgen ook op langere reizen voor een comfortabele zit.

DE REIS

Er zal iedere dag overnacht worden op een andere unieke locatie, in sferen die  je alleen in Zuid-Afrika kan aantreffen. Zo slapen we bijvoorbeeld onder een muggennet direct onder een waanzinnige sterrenhemel. waar je op een kraak heldere nacht zomaar 2 andere melkwegstelsels kan zien die we in Europa niet eens kunnen zien. Maar ook op twee meter van de rustige kabbelende zee (dat wordt wel vaak plassen).

Alles in Afrikaanse tradities en culturen. Ook het stillen van de rammelende maag zal op  Afrikaanse wijze gebeuren. Geen enge gerechten maar overheerlijke vis en vlees braai (BBQ), maar ook inheemse gerechten bereid door de plaatselijke bevolking.  De ondergrond zal variëren van hard tot rots, gravel en stuifzand. Vooral het laatste zal in het spierwitte Atlantis geoefend en bereden worden.

In de reis zijn de volgende onderdelen inbegrepen: hotelovernachtingen tijdens de reis op basis van tweepersoonskamers, ontbijt, lunch, diner, motorhuur, bagagevervoer, back-up trailer, medische & technische assistentie en de reisbegeleiding. Je moet zelf de volgende zaken nog regelen/betalen: vliegreis van en naar Kaapstad, eigen verbruik benzine op de motor, alcoholische versnaperingen, taxi / shuttle van & naar airport,  hotelovernachtingen voor en na de reis, toeslag voor eenpersoonskamers, reisverzekering.

VOLGAUTO

Op de gehele reis zal een 4×4 volgauto meerijden, zodat je bagage en het eten en drinken altijd in de buurt zijn. Zo zullen we ervoor zorgen dat je ieder terrein in luxe & comfort kunt ervaren!

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Het programma is zeer afwisselend, op geen enkele dag rij je op dezelfde ondergrond. Het landschap wisselt per dagdeel. ‘s Ochtends rijd je gegarandeerd in een totaal andere omgeving dan die middag. We volgen het reisschema.

Dag 1
14%

Vetrek vanuit Nederland

Je komt laat aan in Cape Town, waar je ook overnacht.

 

Dag 2
29%

Cape Town

De eerste toer-dag. Briefing, voorbereiding, instructie over de motoren. Eerste kilometers over de fameuze Chapmans Peak Drive in Kaapstad. Gezamenlijk diner bij Mama Africa in Cape Town.

 

Dag 3
43%

Cape Town – Cederberg Oasis

In de ochtend gaan we via kronkelige bergwegen het Ceder berggebied in. In de middag onderwerpen we ons aan ‘easy desert driving’. Tijd om van het adembenemende Afrikaanse landschap te genieten! Overnachting in de Cederberg Oasis. De ontdekking van twee nieuwe melkwegstelsels.

 

Dag 4
57%

Cederberg Oasis – Clan William

Zware ochtendrit met rotsachtige wegen langs diepe afgronden. Indien mogelijk een rivercrossing en een steephill climb. De motoren worden op een bijzondere Afrikaanse wijze over de rivier vervoerd. In de middag volgen we de Rooibos Heritage route. Een lange rij-dag met aan het einde een vleesbraai (BBQ) aan de rivierbedding van Clan William als beloning.

 

Dag 5
71%

Clan William – Paternoster

Naar de Afrikaanse Westkust met haar ijzige koude zee. Ochtendrit met een technische uitdaging. Unieke vis braai met ingrediënten die een paar uur eerder nog uit zee zijn gehaald. Middagrit met een navigatieproef. Overnachting met de voetjes aan zee.

 

Dag 6
86%

Paternoster – Cape Town

Ochtendrit langs de railway track langs de Afrikaanse Westkust. ‘s Middags spelen in de witte duinen van Atlantis. Navigatieproef in de duinen. Ter afsluiting ‘s avonds diner bij Moyo Stellenbosch in Cape Town. Feest!

 

Dag 7
100%

Cape Town

Dag van vertrek. Een ontmoeting met African wildlife. Laatste kilometers terug naar Kaapstad. Langs de indrukwekkende townships.

 

 

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • Op aanvraag

 

Grootte groep aantal motorrijders:

 

Duo-passagier:

De reis is vanwege het off-road gehalte ongeschikt om duopassagiers mee te nemen.

 

Prijs motorrijder:

Reissom motorrijder: op aanvraag *)

 

Toeslagen:
– 1-persoonskamer: op aanvraag *)
– Eventuele verlenging van de reis. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden.

 

*) Prijzen kunnen wijzigen
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen:

Retourvlucht Amsterdam-Kaapstad
Het gebruik van de motoren Yamaha Super Ténéré & Yamaha XT660Z Ténéré (afwisselend gebruik)
Hotelovernachtingen tijdens de reis op basis van tweepersoonskamers
Ontbijt, lunch & diner
Taxi / shuttle van & naar airport
Bagagevervoer
Back-up trailer
Medische & technische assistentie
Reisbegeleiding

 

Niet inbegrepen:

Motorbrandstof
Alcoholische dranken
Hotelovernachtingen voor en na de reis
Toeslag voor eenpersoonskamers
Riding gear
Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)
Motorkleding (zelf mee te nemen)
Luchthavenbelasting
Persoonlijke uitgaven
Reisverzekering (verplicht)
Annuleringsverzekering

Tijdens de ridersbriefing ontvang je alle overige benodigde informatie.

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39

 

 

Vertrekdatum Op aanvraag
Aantal dagen 7
Prijs motorrijder op aanvraag
Prijs bijrijder op aanvraag
Beschikbaarheid
Boek reis