Snowmobile Xperience 7 DGN*/**

Flag_of_FinlandLapland, rendiersleeën, ijsvissen, husky’s, en hopelijk Noorderlicht.


Snowmobile Xperience

Met Snowmobile Xperience naar het ongerepte en mysterieuze Lapland! Ervaar de rooksauna’s en sneeuwbaden, ontmoet husky’s en rendieren en drink wodka met ijs in de sneeuw. “De ultieme adrenaline-rush!”

Motor Adventure 4 Life biedt deze fantastische winterbestemming in de sneeuw: Lapland. De Lapse natuur is nog ongerept en ruw. We rijden over bevroren meren, door dichte bossen, diepe sneeuw en over de eindeloze vlaktes.

Snowmobile Xperience Lapland

We bieden met deze snowmobile reis iets heel anders dan “2 wielen”, namelijk 2 kleine ski’s en een rupsband die enorme grip heeft in de sneeuw: the snowmobile.

Door naar het ruige landschap van Lapland, waar de nachten een blijvende herinnering zullen zijn, evenals de uitgestrekte witte landschap, het eten, de gastvrijheid en de mysterieuze Aurora Borealis. Met een beetje geluk zullen we zelfs de Kerstman tegenkomen, dus vergeet vooral je verlanglijstje niet.

Lapland

Lapland strekt zich uit over het meest noordelijke deel van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Lapland ligt zo dicht bij de poolstreken dat de winters er ijzig lang en koud zijn. De Saami (Lappen) hebben zichzelf in de loop der eeuwen geleerd aan te passen aan deze barre omstandigheden. Ze leven van hun traditionele rendierkudden, die rendiermos eten en andere soorten korstmossen. Het gebied is ook bekend als “de laatste wildernis van Europa”. Het landschap wordt gekenmerkt door bergachtige gebieden met uitgestrekte bossen, vlaktes en duizenden meren.

Weer / klimaat:

In de periode waarin onze reis plaatsvindt zien de gemiddelde klimaatomstandigheden er zo uit:

Temperatuur overdag tussen -5 en -11 graden
Temperatuur ’s nachts tussen -13 en -18 graden
Zonuren: 1-3 uur per dag en 12-15 dagen met neerslag per maand.

Saami : de inwoners van Lapland

Saami leven in tenten van hertenleer die gemakkelijk af te breken en te transporteren zijn. Om in leven te blijven, doen de Lapse herders niets anders dan het volgen van hun rendierkudden op hun jaarlijkse trektocht naar voedsel. Rendieren leveren de Saami rendierenmelk, vlees, huiden en botten en dienen als trekdieren voor de sleden, de voorkeurswijze van vervoer in het gebied. Alleen in de winter houden de Saami hun rendieren op één plaats. In plaats van te leven in tenten leven ze dan in lage, stenen huizen, die bedekt zijn met aarde om hen te beschermen tegen de felle vorst.

Poollicht “Aurora Borealis” 


Uiteraard hopen we getuige te zijn van het Noorderlicht of “aurora borealis”. Tijdens grote zonne-explosies worden enorme hoeveelheden geladen deeltjes van de zon de diepe ruimte ingegooid. Dit alles gebeurt ongeveer 100 kilometer boven onze hoofden. Misschien niet zo verrassend dat het schouwspel van het noorderlicht aanleiding heeft gegeven tot vele legendes en Saami-symbolen.

Bekijk de Snowmobile Xperience video!


 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
14%

Aankomst

Aankomst op luchthaven Ivalo in Noord-Fins Lapland. Tranfser van de luchthaven naar het hotel in Saariselkä waar we genieten van een laat avonddiner in winterse sferen. De omgeving van het hotel is een perfecte plek om getuige te zijn van ‘aurora borealis’, het Noorderlicht. Als het weer het toelaat, aanschouwen we misschien dit zeer zeldzame verschijnsel. Een avondbezoek aan een hete sauna en afkoelen in de ijzige sneeuw mag niet ontbreken om uiteindelijke als een blok in slaap te vallen.

 

Dag 2
29%

Snowmobile wildernis safari

Vertrek voor een snowmobile safari. We verkleden ons in snowmobile outfits op de safari club en leren de rij- en veiligheidsvoorschriften. Dan volgen we onze gids naar de vlakten. Het prachtige landschap van de boomloze toendra verandert in onbewoond bos als we op de goed geprepareerde snowmobile-tracks naar een rendierherder rijden. Op zijn rendierenboerderij zullen we leren hoe een rendierslee te besturen! Iedereen die voor de test slaagt, krijgt een internationaal rendierrijbewijs. We zullen genieten van een smakelijke lunch in het oude huis op de rendierboerderij. Na het dessert zetten we onze tour in terug naar Saariselkä. Duur van de tocht ongeveer 4-4,5 uur.

 

Dag 3
43%

Ontmoet de Husky’s

Vandaag ontmoeten we de schattige husky’s, die al ongeduldig staan te wachten. We stappen in paren op de sleeën -een passagier en een bestuurder- en besturen het team van 6 tot 8 honden. Om beurten wisselen we elkaar af als bestuurder en passagier terwijl de husky’s ons uitzinnig meenemen door het winterlandschap. We gunnen de honden even pauze als we lunchen bij de open haard in een houten huisje achter Kuusipääviel. Duur van de reis ca. 4-4,5 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Dag 4
57%

Bravo Rally! 


We starten onze snowmobiles weer en rijden over de vlaktes naar onze schuilplaats dwars over een bevoren meer. Daar zullen we deelnemen aan de “Bravo Rally” – een drag race op klassieke snowmobiles. We rijden op een besloten circuit op het ijs van het meer, midden in de wildernis. Nu is het tijd om gas te geven en te genieten van de race! Dit zou de ultieme “Company Competition” kunnen zijn of natuurlijk gewoon een spel om erachter te komen wie de snelste is op de sneeuw. Na de race zullen we van de lunch genieten bij een open haard in de gezellige blokhut. Daarna zullen we weer terug naar Saariselkä rijden. Duur van de reis ca. 4-5 uur.

 

Dag 5
71%

Snowshoe trip & jacht op het poollicht

We binden de sneeuwschoenen onder en starten onder leiding van onze gids bij de Safari Club een wandeling in het Nationaal Park. Onze schitterende route voert ons naar de heuvel van Iisakkipää met een prachtig uitzicht op het betoverende landschap. Tijdens de wandeltocht in de wildernis van het Nationaal Park hopen we rendieren of andere dieren te ontmoeten. Een sneeuwschoenwandeling is een gemakkelijke manier om van de Lapse natuur te genieten en een goede oefening in de gezonde buitenlucht. De route en het tempo worden gekozen naar gelang de wensen van de groep. 
Duur van de tocht ongeveer 2 h. In de namiddag vrije tijd om te rodelen, langlaufen of winkelen.

In de avond gaan we op onze snowmobiles met onze gids op weg naar de heuvels. We kunnen niet garanderen dat je het aurora borealis zult zien, maar de snowmobile rit onder de heldere sterren van Lapse hemel is een al onvergetelijke ervaring op zichzelf. Als je wilt leren om het Noorderlicht te fotograferen, dan kunnen onze ervaren gidsen je enkele tips en feiten geven. Maar je kunt ook gewoon ontspannen en genieten van de lichtbetovering aan de hemel. Duur van de tocht ongeveer 2 uur.

 

Dag 6
86%

IJsvissen op het bevroren meer

Vandaag rijden we op snowmobiles naar een bevroren meer om de dag door te brengen met ijsvissen. Onze gids maakt als lunch voor ons een picknick bij een open haard. Met een beetje geluk gaat de vangst op het vuur. Deze laatste nacht slapen we in de glazen iglo’s van Kakslauttanen. Een ervaring die je je leven niet meer zal vergeten! Duur van de tocht ongeveer 4,5-5 uur.

 

Dag 7
100%

Vertrek

Na het ontbijt en souvenir-shoppen, brengen we je van je glazen iglo naar de luchthaven. Vlucht van Ivalo in Noord-Fins Lapland met een rugzak vol blijvende herinneringen!

 

Reisdata en prijzen


Vertrekdata:
  • 4 maart 2017 (voor alle niveaus)1-ster
  • Overige data mogelijk op aanvraag

 

Prijs rijder:

Alle niveau’s:          € 2.500, =
Gevorderden:          indicatie: € 3.000,=

 

Prijs bijrijder:

Alle niveau’s:          op aanvraag
Gevorderden:           op aanvraag

 

Prijzen kunnen wijzigen:

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen:

Huur, brandstof en verzekering van de snowmobiles
Snowmobile kleding en helm
Nachten tijdens de reis op basis van tweepersoonskamers
Ontbijt en 3x lunch onderweg
Vervoer van en naar de luchthaven
Bagagevervoer van en naar de luchthaven
Medische en technische bijstand
Professionele lokale gids

 

Niet inbegrepen:

Vlucht van en naar bestemming (maar deze regelen wij graag apart voor je)
Schade aan de snowmobiles
Niet genoemde maaltijden
Alcoholische dranken
Toeslagen voor eenpersoonskamers (afhankelijk van beschikbaarheid)
Reisverzekering (verplicht)
Eigen winterkleding en skibril
Andere specifieke eisen

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39