Machu picchu Express 16 DGN***

Flag_of_Peru_(state)

Nasca-lijnen, Andesgebergte, Titicacameer, Machu Picchu en Condors. Alle highlights in 1 avontuur!


Machu-Picchu-Express

Bezoek een van de meest diverse landen ter wereld op de motor! Met Motoradventure4Life krijg je de kans om Peru per motor te ontdekken. Je verblijft in eerste en middenklasse hotels en rijdt overdags per trein van en naar de Machu Picchu. En dat in een tijdsbestek van 16 onvergetelijke dagen.

Je zult door extreme droge woestijnen rijden, langs diepe canyons, levendige steden bezoeken.. kleur- en geurrijke markten.. vele dieren zien in het Andesgebergte… en vanzelfsprekend, het hoogtepunt van dit avontuur: de vergeten stad van de Inca’s diep verscholen in het regenwoud: Machu Picchu bezoeken.

Highlights van deze tour zijn:
– De Nasca lijnen in de Nascawoestijn
– Het Andesgebergte
– Het Titicaca-meer
– Machu Picchu
– Condors spotten in de Colca Canyon.

 

Bekijk de Machu Picchu video!


 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
6%

Aankomst in Lima

Na een vlucht van circa 10 uur landt je op de luchthaven in Lima. Na het verzamelen van de baggage wordt je per taxi-bus naar het hotel gebracht. De avond is vrij besteedbaar, maar houd rekening met bijtijds vertrek de dag erop.

 

Dag 2
13%

Aankomst in Arequipa

Na een vroeg ontbijt vertrekken we weer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Arequipa, een levendige stad in het zuiden van Peru. We worden van het vliegveld opgehaald door onze gidsen en naar het hotel gebracht. Vanaf nu gaat het avontuur echt beginnen!

Na een uitgebreide briefing over het verkeer, de motoren, omgeving en veiligheid is het de hoogste tijd om de stad en omgeving te gaan verkennen.

 

Dag 3
19%

Arequipa – Puerto Inka

Al vroeg starten we de motoren, om noordwaarts op weg te gaan richting de PanAmerican Highway. We volgen deze befaamde 2-baansweg langs de kust tot we aankomen bij Puerto Inka. Daar verblijven we op een unieke locatie in een hotel, vlak bij Inca Ruïnes.

 

Dag 4
25%

Puerto Inka – Nasca

De rit naar de Nasca-woestijn is relatief kort. Hier heb je de gelegenheid om over de wereldberoemde Nasca-lijnen te vliegen met een eenmotorig vliegtuigje. De lijnen zijn vanaf de grond nauwelijks herkenbaar, maar vanuit de lucht wordt des de duidelijker welk mysterie de lijnen en figuren in zich hebben, zeker als je bedenkt dat ze al honderden jaren oud zijn…

 

Dag 5
31%

Nasca – Chalhuanca

Direct achter de Nasca-woestijn brengt het Andes-gebergte ons al snel op een duizelingwekkende hoogte van 4.200 meter, alwaar we de Alpaca’s en Vicuna’s zullen tegenkomen. Op dit punt begint de beste route voor motorrijders die in heel Zuid-Amerika te vinden is. Iedereen die de “Dragon’s Tale” wel eens gereden heeft, moet zich voorstellen hoe dat is als je die weg honderden mijlen lang kunt rijden…..

We komen langs plaatsen waar geen tourist komt: Puquio, een prachtig klein dorplje hoog in de Andes met een bijzonder mooi centraal plein (Plaza de Armas). Vervolgens rijden we over de Andes naar Chalhuanca.

 

Dag 6
38%

Chalhuanca – Cusco

Na een vroeg ontbijt en stevig stijgen en dalen, komen we aan in een van de mooiste steden van Zuid-Amerika: Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s. We rijden Cusci binnen via de Avenida del Sol. De volgende dag benutten we om Cusco te ontdekken. ‘s Avonds kun je je desgewenst in het bruisende nachtleven van Cusco storten.

 

Dag 7
44%

Cusco

De gehele dag wordt benut om de oude Inca-hoofdstad te bekijken. We klimmen in de steile smalle straatjes, het grote plein Plaza de Armas, locale markten, de kathedraal, musea, ruïnes van Sacsayhuaman en veel meer.

In de ochtend bieden we geheel vrijblijvend en kosteloos de wereldberoemde “walking citytour in Cusco” aan.

 

Dag 8
50%

Cusco – Ollantaytambo

Vanaf Cusco rijden we de “heilige Vallei van de Inca’s” in. Hier bezoeken we een verscheidenheid aan Inca-ruïnes. Sommige zeer bekend, anderen wat minder, maar allemaal erg de moeite waard. We eindigen de dag in het kleine plaatsje Ollantatytambo.

 

Dag 9
56%

Machu Picchu

Omdat er geen weg leidt naar de Machu Picchu is er geen andere optie dan de trein te nemen. De vergeten stad van de Inca’s is iets dat absoluut niet mag worden overgeslagen als je Peru bezoekt. Wereldberoemd vanwege de ligging op een van de steile bergpieken, de architectuur en het mysterie van deze stad op een onbereikbare plek in de Andes. Een onvergetelijk mooie plek, die op iedere bezoeker onuitwisbare indruk maakt. In de avond komen we terug in Ollantaytambo, op dezelfde manier hoe we gekomen zijn…. met de trein.

 

Dag 10
63%

Ollantaytambo – Quince Mil

Vandaag wederom een fantastische rijdag. Oostelijk van Cusco dalen we af tot in het Amazone regenwoud, waar we de nacht doorbrengen in een hotel met tropische tuin. Een regelrechte top-dag op de motor.

 

Dag 11
69%

Quince Mil – Azangaro

What goes down, has to come up again! We stijgen weer via mooie wegen naar de Altiplano en dat is niet bepaald een rechte weg. Om te smullen….

 

Dag 12
75%

Azangaro – Puno


Terug op de Altiplano, rijden we zuidwaarts naar het hoogst bevaarbare meer ter wereld: Lake Titicaca. We verblijven in de stad Puno, gelegen aan de oever van het meer. In de middag maken we een kleine cruise over het meer naar de befaamde “drijvende eilanden” van de Uros-bevolking.

 

Dag 13
82%

Puno – Colca Canyon

We zullen de Andes weer over moeten. En opnieuw een lange rit naar de Colca Canyon. Het levert spectaculaire uitzichten op de Andes op. We eindigen vlak bij het kleine plaatsje Chivay, in het hart van de Colca Canyon. Deze canyon is de diepste kloof ter wereld, meer dan 2 maal zo diep als the Grand Canyon! In de locale hete bronnen kunnen we ons verfrissen…

 

Dag 14
88%

Colca Canyon – Arequipa

De beste plek om de Andes Condor in volle vlucht te spotten is “Cruz del Condor”, in de Colca Canyon. We gaan al vroeg op pad, want een condor wacht nu eenmaal niet op ons. ‘s Middags arriveren we weer in de stad waar we gestart zijn: Arequipa.

 

Dag 15
94%

Vertrek vanuit Arequipa

In de ochtend is er nog voldoende tijd nogmaals te genieten van de prachtige stad met zijn mooie plein. Tegen de middag vertrekken we naar het vliegveld om naar Lima te vliegen, van waaruit een ieder naar zijn of haar thuisland terugvliegt.

 

Dag 16
100%

Aankomst in Amsterdam

Na een hopelijk fijne vlucht is het tijd om afscheid te nemen en kom je op de 16e dag wederom thuis. Met een hoeveelheid herinneringen, foto’s, vrienden, en verhalen.

Reisdata en prijzen


Vertrekdata:
  • 9 september 2016 (VOL)
  • 5 december 2016
  • 26 mei 2017
  • 9 september 2017
  • 1 december 2017

 

Grootte groep aantal motorrijders:

8 personen

 

Duo-passagier:

Op aanvraag

 

Prijs motorrijder:

Complete programma:     € 5.800,= *

 

Prijs medepassagier:

Complete programma: € 4.050,= *

 

Toeslagen:

1-persoonskamer: € 600,= *
upgrade naar BMW F650 GS:       € 550,= *
upgrade naar BMW F800 GS:       € 650,= *
upgrade naar BMW R1200 GS:     € 1.350,= *

Schadeverzekering:       € 175,=* (eigen risico $ 500,=) * Ter plekke te voldoen
Waarborgsom motor:   € 2.200,= * Ter plekke te voldoen

 

*) Prijzen kunnen wijzigen
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen :

Vliegtickets Amsterdam – Lima retour
Vliegtickets binnenlandse vlucht Lima-Arequipa
Transfers luchthavens-hotel
13 Hotel overnachtingen inclusief continentaal ontbijt
Hotels op basis van 2 pesoonskamers met eigen douche en toilet
Lunches op alle rij-dagen
Standaard huurmotor Suzuki DR650
Benzine en tolgelden
Meertalige, ook Nederlands sprekende gids (op de motor vanaf 5 deelnemers)
Volgauto met chauffeur/monteur (tot 5 deelnemers tevens gids)
Dagtrip naar Machu Picchu, inclusief trein, bus en entree
De wereldberoemde Walking City Tour
Entrée Colca Canyon
Boottocht over het Titicaca-meer.
Vanaf 8 rijders volgauto

 

Niet inbegrepen:

Niet genoemde maaltijden en dranken
Afwijkende huurmotor
Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)
Motorkleding (zelf mee te nemen)
Luchthavenbelasting
Persoonlijke uitgaven
Reis- en annuleringsverzekering
Schadeverzekering

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39