Bali- Lombok- Sumbawa BMW GS Adventure 16 DGN***

Flag_of_IndonesiaAvontuur op een BMW, door water, over gravel, onverharde wegen, en alle highlights!!


BALI – LOMBOK – SUMBAWA

Motoradventure 4 Life biedt een avontuurlijke motorreis met de BMW GS 650, 800 en 1200 adventure.

De start van deze reis begint op Bali (Legian). We rijden vanaf Bali naar Lombok en Sumbawa. De route is zowel on- als off-road door kleine dorpjes, rijstvelden, heuvel/bergachtig gebied (tot 1600 meter) om het pure Indonesië te leren ontdekken.

U heeft de mogelijkheid om deze motorreis in 14, 15 of 16 dagen te maken. De keuze voor 14 en 15 dagen betekent dat u een dag later aankomt en bij de groep aansluit. U vertrekt dan direct de volgende dag met de motor of u vertrekt een dag eerder op het einde van de reis.

De tour gaat o.a. naar:
Gunung (Bergen) Embit, Blongas, Pandaleman, Rinjani, Pulu, Bulu Pasak, Gerungan, Toki, Tambura, Garodewa, Solu en nog veel meer…..

Bali-Lombok-Sumbawa

 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
6%

Vertrek

Vandaag vertrek je naar Bali om een onvergetelijke ervaring op een BMW GS door Indonesie mee te maken.

 

Dag 2
13%

Aankomst Legian (Bali)

Bij aankomst op de luchthaven van Bali word je opgewacht door een van onze begeleiders. Met een taxi word je vervolgens naar je hotel in het toeristische, maar rustige Sanur gebracht. Hier kun je uitrusten van de reis of een duik nemen in het zwembad of zee.

 

Dag 3
19%

(Briefing) Legian – Padangbai 

Na het ontbijt wordt in de briefing besproken en uitgelegd wat belangrijk is voor deze motorreis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig aan de orde komen.  In de namiddag gaan we de motoren ophalen en zullen daarna een kleine ronde maken om aan de motor en verkeer te wennen.

 

Dag 4
25%

Legian – Lovina

We rijden langs de hoofdstad Denpasar richting het noorden naar onze eerste stop in Marga. Hier ligt een oorlogsmonument dat herinnert aan de slag tussen de Nederlanders en Balinezen in 1945-1949. Inmiddels rijden we op secundaire weggetjes door diverse Hindu dorpjes (kampungs) waar regelmatig ceremonies te zien zijn naar de bergen Pohen en Penggilingan. Aangekomen bij de top ligt bij het Bratanmeer een 17-eeuwse tempel Pura Ulun Danu genaamd. Even verderop stoppen we voor de luch met uitzicht op een ander meer namelijk Buyanmeer met als achtergrond de berg Lesung. Via een lange afdaling met vele bochten rijden we naar het gemoedelijke kustplaatsje Lovina waar ons hotel zich bevindt met zwembad en het strand op 100 meter.

 

Dag 5
31%

Lovina – Padangbai (Vulkaan Batur en berg Agung)

We verlaten Lovina Beach en rijden naar het oosten via Singaraja. Al snel daarna slaan we af en rijden weer de bergen in. Via kleine binnendoor wegen en diverse kleine kampungs (dorpjes), rijden we met onze BMW motoren door en zien we dat de lokale bevolking ons met bewondering en vol verbazing aanstaart. Terug op de doorgaande, maar zeer rustige weg rijden we verder omhoog en genieten van de vele bochten en het uitzicht over de bergen van midden Bali. Na Kintamani slaan we af en duiken bijna letterlijk de oude krater in van de vulkaan Batur en zien dat nog grote delen van het land is bedekt van lava van oudere uitbarstingen. Deze vulkaan is de meest actieve van Bali en is de laatste 200 jaar meer dan 20 keer uitgebarsten. De grootste eruptie was in 1917 toen meer dan 1000 mensen stierven. Na de luch met uitzicht op het Baturmeer en de berg Gunung Agung tijden we de komende uren langs de hoogste berg van Bali, de Gunung Agung (3.142 meter). De laatste keer dat deze vulkanische berg is uitgebarsten was in 1963. Genietend van de vele rijstvelden tegen de voet van de berg, rijden via een steile weg met uitzicht op kustlijn naar Padangbai waar ons hotel ligt.

 

Dag 6
38%

Padangbai – Kuta (Ferry naar Lombok)

Ons hotel ligt aan de haven en we gaan dan ook direct met de ferry voor een overtocht van 4 uur naar Lombok. Rond de middag komen we aan in de haven van Lembar waar we kunnen luchen. Na een aantal kilometer slaan we af en rijden de rest van de middag over secundaire weggetjes met zeer uitgestrekte rijstvelden en mooie vergezichten over de witte stranden van zuid Lombok. Het hotel voor vandaag ligt in Kuta, een gemoedelijke surfers paradise met veel simpele maar goed smakende eethuisjes..

 

Dag 7
44%

Kuta – Maluk

Vandaag rijden we verder via adembenemende kustweg naar het oosten. Onderweg zien we hoe lokalen op ambachtelijke wijze zout winnen uit zeewater. We rijden langs vele tabaksvelden en door het plaatsje Keruak waar iedere ochtend een grote markt is. We verlaten Lombok om met de ferry voor een overtocht van 1 uur, naar Sumbawa te varen. Daarna rijden we de kustweg naar zuid Sumbawa af naar het plaatsje Maluk. In deze regio is een grote koper en goudmijn dat beheerd wordt door een Australisch bedrijf genaamd Newmont.

 

Dag 8
50%

Maluk – Sumbawa Besar

Vandaag verandert het asfalt al snel in een grindweg en zullen we een groot deel van de dag off-road rijden met tussendoor wonderbaarlijk korte stukken mooi asfalt. Deze regio is nog onbekend en ook zeer rustig tot verlaten met soms een dorpje. Vandaag laat uw BMW GS zien dat deze motor voor deze ondergrond gemaakt is zodat u volop kunt genieten van deze bosrijke omgeving met heuvels tot 1.000 meter en een geweldige kustlijn. Lunch hebben we zelf meegenomen aangezien er geen mogelijkheid is om onderweg te eten. Vervolgens rijden we naar het noorden, over de berg Gerungan naar Sumbawa Besar waar we zullen overnachten.

 

Dag 9
56%

Sumbawa Besar – Bima

De route gaat ‘s ochtends langs de azuurblauwe kust met het eiland Moyo op de achtergrond. Rijdend door diverse dorpen over goed geasfalteerde wegen met heel veel bochten en weinig verkeer, gaan we in de middag eerst de berg van Doro Wero beklimmen om vervolgens via Dompu aan te komen in Bima.

 

Dag 10
63%

Bima – Hu’u

We verlaten Bima en al snel slaan we af om de kustweg rond de bergen Doro Saka en Doro Oromboha te verkennen. Rijdend langs de kust wordt de weg al snel een zandweg en later niet meer dan een pad. We rijden een aantal dorpjes binnen waar de lokale bevolking met open mond naar ons kijkt en de kinderen enthousiast zwaaien. Veel mooie uitzichten over de Flores zee met haar azuurblauwe kleur maakt de combinatie met de witte zandpaden waarop wij rijden een mooi contrast. In de middag rijden we weer op goed geasfalteerde weg richting het zuiden naar het surfers paradise Hu’u.

 

Dag 11
69%

Hu’u – Bayan

Vandaag doorkruizen we weer Sumbawa, dit keer richting het westen. De bergen waarover we rijden zijn niet hoog maar door de vele bochten en het uitzicht over de Saleh zee met de hoogste berg van Sumbawa (Tambora) op de achtergrond rijden we met een dikke smile naar Sumbawa Besar.

Na de lunch vervolgen we de kustweg om uit te komen bij de ferry die ons in 1 uur naar Lombok brengt. Vervolgens beklimmen we de vulkanische berg Rinjani (3.726 meter) met haar adembenemende uitzicht op o.a. Sembalun plateau. We dalen aan de noordelijke kant af en al kronkelend over het slechte wegdek, maar wel met een mooi uitzicht op de kustlijn, rijden we naar Bayan waar we een bijzondere lokatie voor u hebben om te overnachten.

Onze overnachting is in Bayan op 600 meter hoogte tegen de berg Rinjani aan, met uitzicht op de kustlijn waar u verblijft in een cottage van hout en rieten dak tussen de rijst terrassen.

 

Dag 12
75%

Bayan – Sekotong

Na een heerlijk ontbijt rijden we de langs de kustlijn, met haar vulkanische zwarte stranden en de beroemde Gili eilanden op de achtergrond, verder richting Senggigi. Na een eventuele tussenstop voor een heerlijke cappuccino, rijden we via Ampanan naar de landtong van Lombok. Het rijden op deze kustweg geeft een geweldig uitzicht op de vele kleine eilandjes die voor de kust liggen met haar witte stranden. Ons laatste hotel ligt natuurlijk aan zo’n parelwit strand met uitzicht op deze bounty eilanden en in de verte de berg Gunung Agung van Bali. Onder genot van een heerlijk diner met een wijntje of biertje geniet u van de zonsondergang op deze mooie lokatie.

 

Dag 13
82%

Sekotong – Legian

We rijden de kustweg terug en nemen de ferry om wederom in een overtocht van 4 uur terug te keren op het eiland Bali. Afhankelijk van tijd zullen we bekijken of we rechtstreeks via de hoofdweg of deels binnendoor naar Legian zullen rijden.

 

Dag 14
88%

Legian

De motoren zijn al ingeleverd en vandaag kunt u de dag indelen zoals u het graag wilt.

 

Dag 15
94%

Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door onze begeleiders naar het vliegveld gebracht.

 

Dag 16
100%

Aankomst Nederland

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • 5 augustus 2016
  • 2 juni 2017

 

Grootte groep, aantal motorrijders:

8 personen

 

Duo-passagier:

i.c.m. motorijder

 

Prijs motorrijder:

BMW GS 650             €      3.195,=*
BMW GS 800             €      3.349,=*
BMW GS 1200           €      3.889,=*

Prijs duopassagier    €        2.289,=*
1 persoonskamer toeslag  € 279,=*

*) Prijzen kunnen wijzigen

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen:

Retour vliegticket Amsterdam – Bali
Alle hotel overnachtingen met ontbijt
Huur gekozen BMW
All-Risk verzekering motor
Transport van en naar luchthaven Bali
Volg pick-up truck van BMW
BMW monteur
Ferry overtocht Bali-Lombok vv
Ferry overtocht Lombok-Sumbawa vv
Nederlandse reisleiding
Cap

 

Niet inbegrepen:

Benzine (indicatie: ca. € 130,-)
Eventuele inentingen en malariapillen (raadpleeg uw dokter of GGD)
Visum ter plekke op de luchthaven Bali (ca. € 20,-)
Internationaal rijbewijs bij de ANWB-winkels te verkrijgen (ca. € 19,-)
Middag- avond eten en drank (ca. € 10,- p/d)
Luchthavenbelasting bij vertrek luchthaven Bali (190.000 rupiah / € 13,-)
Eventuele eigen excursies

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39