India Himalaya Adventure 20 DGN***

Flag_of_India

Hoogste bergpas ter wereld, sneeuw, kloosters, de droom van iedere avonturier!


Deze motorreis adventure is een van de beste manieren om de Indiase Himalaya te ontdekken. U gaat met een Royal Enfield 500cc de uitdaging aan om diverse bergen, waaronder de Himalaya te beklimmen.

Deze reis begint in New Delhi, maar het echte avontuur op je Royal Enfield motorfiets begint met de besneeuwde toppen van de Himalaya om je heen in de weelderige groene alpine bossen van de Kullu vallei, die bekend staat als “The Valley of Gods”. Van daar stijgen we naar de hoge bergpassen van Zanskar en Ladakh bekend als “Het land van de hoge bergen of hoge bergpassen”, je brengt een bezoek aan Changthang, bekend als “De vallei van de Tibetaanse nomaden”met haar kristalheldere meren. – De Tso-mo-Riri en Tso-khar op de grens Indo-Tibet in de regio van Changthang. Dit gebied is ook de traditionele zomerweiden, waar de Tibetaanse nomaden hun yaks, geiten en schapen brengen om te grazen.We rijden diverse berpassen waaronder de Rohtangpas 3978 meter; Baralacha passeren – 4830 meter; Lachungla pass – 5060 meter, en de hoogste berpas in de wereld: de Khardung pas – 5602 meter!

India

 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
5%

Vertrek naar India

 

Dag 2
10%

Aankomst in New Delhi, India

Op de luchthaven IGIA, (Indira Gandhi International Airport) word je opgewacht door de reisleiding die je met een eigen bus of taxi naar je hotel accommodatie in het centrum van New Delhi brengt.

 

Dag 3
15%

New Delhi – Manali

Je hebt tot de avond de tijd om het hectische maar ook zeer boeiende leven in Delhi te bekijken. Daarna ga je met een luxe nachtbus de reis maken naar het noorden richting Manali. Hier komen we de volgende dag aan.

 

Dag 4
20%

Briefing / Manali

Bij aankomst in het hotel nemen we eerst een ontbijt voordat de reisleiding uitleg zal geven over de tour, verkeersveiligheid, voorzorgsmaatregelen en controle van de persoonlijke uitrusting. Daarna gaan we een korte rit maken om aan de Royal Enfield, verkeer en wegen te wennen. We slapen in hetzelfde hotel.

 

Dag 5
25%

Manali – Jispa ( Roh-tang pas 3980 meters )

Na ongeveer 35 kilometer gaan we de eerste off-road uitdaging al aan. Het is een modderige weg die ons brengt naar Roh- stang (13,044ft). Hier heb je een fantastisch uitzicht over Manali en de omliggende Himalaya! Vervolgens dalen we af naar Chandra Vallei en moeten stoppen voor de eerste check point. Daarna rijden we verder Chandra en na Tandi komen we in Ghar Valley aan. We volgen Bhaga rivier en rijden door de stad van Keylong, dat ons uiteindelijk bij Jispa (Tod Valley) brengt.

 

Dag 6
30%

Jispa – Sarchu ( BaraLacha pas 4890 meters )

Voordat we de kronkelende berpas van Baralacha gaan beklimmen moeten wij ons eerst melden bij een politie post. Deze bergpas is één van de uitdagenste van onze reis: de Baralachapass, ligt op 4.890 meter en heeft een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Daarna dalen we af naar “Bharatpur” voor een welverdiende pauze en warme lunch. Na de lunch rijden we nog een aantal fantastische weggetjes om uiteindelijk bij Sarchu aan te komen.

We overnachtingen in een prachtige semi-permanent kamp.

 

Dag 7
35%

Sarchu – Rumtse ( TanglangLa 5300 meters )

Vandaag rijden we naar Lachlung La met haar adembenemende kloven. Onderweg zullen we Tibetaanse nomaden tegen komen. Nadat we ons gemeld hebben bij een politiepost beklimmen we de twee na hoogste bergpas van de wereld met haar verbazingwekkende vallei, TanglangLa ( 5300 m ) genaamd. Na het hoogste punt te zijn gepasseerd gaat het snel neerwaarts, en bereiken we het dorpje Ladakhi Rumtse. We slapen vannacht in een Guest house / camp.

 

Dag 8
40%

Rumtse – Leh ( 3500 meters )

De weg slingert zich door een indrukwekkende kloof voordat we in de Indus-vallei aankomen. We volgen de Indus 50 kilometer om uiteindelijk Leh, de hoofdstad van Ladakh te bereiken. Hier hebben we de mogelijkheid om het grootste klooster in Ladakhand Tikse, gebouwd op een rots, te bezoeken.

 

Dag 9
45%

Leh – Alchi – Leh

Ladakh is ook wel bekend als het land van de Lama’s en kloosters. We bezoeken één van de oudste kloosters van Ladakh, de Alchi Choskar Montastery. Dit klooster is vooral bekend om zijn architectuur en oude muurschilderingen en werd gebouwd door de grote boeddhistische vertaler Lottsava Rinchen Zangpo. We lunchen in het restaurant van het klooster. Na de lunch zullen we stoppen om het Spituk klooster bezoeken, dat een prachtig uitzicht bidet over de hele vallei van de Indus.

 

Dag 10
50%

Leh – Nubra valley ( Khardungla-Leh 5602 meters )

Vandaag rijden we de adembenemende Khardung pas door. Dit is ‘s werelds hoogste bergpas ( 5602 meter ) en dalen daarna af naar de vallei Nubra.

We overnachten in Nubra vallei.

 

Dag 11
55%

Nubra Valley – Hyunder to Pangong Tso

Vanaf Nubra rijden we een route die is aangelegd in 2010. Deze weg is echter altijd “under construction” omdat iedere winter het asfalt wordt beschadigd door de hevige sneeuwval en lawines. Deze weg is zeer de moeite waard door haar haarspeldbochten en bezienswaardigheden in de Nubra Changtang Valley. Het kamp waar we overnachten ligt aan de oever van een meer en zal een onvergetelijke indruk op je achter laten.

 

Dag 12
60%

Pangong Tso – Stock Monastery

Van Pangong is het een behoorlijke klim naar de tweede hoogste pas van de tocht, Chang La. Deze plaats wordt minder bezocht vanwege de geisoleerde ligging ten opzichte van Khardung. De afdaling naar de belangrijkste Manali-Leh weg is mooi dankzij de vele bochten en geweldige vergezichten. We eindigen de dag in het kloosterdorp Thiksey. Als we de steile klim naar kloostercomplex maken kunnen we genieten van een schitterende zonsondergang. We overnachten bij een lokale familie in de omgeving van het Stock paleis.

 

Dag 13
65%

Leh – Tso-Mo-Ririvia Upshi

We nemen de snelweg van Leh naar Manali tot het stadje Upshi. In de buurt van Upshi stoppen we bij een controlepost waar we de vergunningen moeten regelen. Het grootste deel van deze rit volgen we de rivier de Indus waar het asfalt in goede staat is, behoudens een paar aardverschuivingsgevoelige stukken …

De laatste kilometers van dit traject zijn off-road! De weg is hier een mix van zand en kleine steentjes. Maar het trotseren van dit gedeelte wordt volkomen goed gemaakt aan het einde van de rit: het uitzicht is adembenemend.

 

Dag 14
70%

TsoMoriri (Korzok) – Tsokar

Van Korzok rijden we naar Sumdo om daarvandaan off-road naar Tsokar te rijden. Deze weg is een beetje ruw, maar geeft veel plezier voor degenen die plezier beleven aan off-road motorrijden!!

Diner en overnachting zijn in een luxe kamp.

 

Dag 15
75%

Tsokar – Jispa Lachulang pas (5,060 meter) en Baralacha pas ( 4890 meters)

Vandaag rijden we naar de Lachlung pas, eenmaal over de pas kun je genieten van de kronkelende haarspeldbochten, bekend als “the Gata Loops” helemaal tot beneden in Sarchu. We stoppen in Bhaartpur voor een lunch, alvorens we de Baralacha pas gaan beklimmen.

We overnachting in een hotel.

 

Dag 16
80%

Jispa – Manali ( Rohtang pas 3980 meters )

Vandaag is het een korte maar uitdagende rit! We doorkruisen beekjes en bevroren plassen in de omgeving van de Rohtang pas. We nemen een lunchpauze in Marhi voordat we afdalen naar het weelderige groen van de Kullu vallei, de sprankelende Bease rivier. Uiteindelijk komen we weer terug in Manali.

De overnachting is opnieuw in een hotel.

 

Dag 17
85%

Manali – Delhi

Vandaag heeft u de tijd tot 16.30 uur om te relaxen of om de omgeving te verkennen. Daarna rijden we terug met een luxe slaap/nachtbus naar Dehli.

 

Dag 18
90%

Dehli

Na het onbijt heeft u de mogelijkheid om Dehli te ontdekken. Ter plekke zullen we je informeren over de mogelijkheden.

 

Dag 19
95%

Vertrek

Dag 20
100%

Aankomst in Nederland

 

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • Op aanvraag
Grootte groep aantal motorrijders:

Minimaal 6 en maximaal 15

 

 

Prijs motorrijder:

Royal Enfield 500cc   € 3.275,-*
Toeslag 1 persoonskamer   € 500,-*

Borgsom van 300 Euro moet worden voldaan bij aankomst in India voor de motor . U bent verantwoordelijk voor eventuele schade aan uw motor tijdens de reis.

 

Duo-passagier:

Reissom medepassagier:        € 2.875,=*

 

*) Prijzen kunnen wijzigen
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen:

Vliegticket Amsterdam – Dehli v.v.
Overnachtingen (hotels / guesthouses – home stay and camping op basis van 2 personen per kamer)
Ontbijt, lunch en dinner in het hotel
Huurmotor Royal Enfield 500cc.
Benzine
Transfers luchthaven in India
Vergunningen voor afgesloten gebieden (India – Tibet boarder control, Ladakh, Spiti valley, north-east India)
Engels sprekende gids en road captain
Nederlandse reisleiding
Medicijnen inclusief zuurstoffles
Monteurs met benodigde onderdelen
Back-up-/service auto
Transfer Dehli naar Manali en terug met luxe Volvo bus.
Mineraal water

 

Niet inbegrepen:

Visa ( bij inschrijving wordt u hierover geinformeerd)
Reis verzekering
Persoonlijke uitgaven
Tips
Entrée fee monumenten tijdens de reis
Eten in Delhi /Nachtbus and Agra

 

Vereiste documenten:

Reis verzekering ( neem een copy hiervan mee )
Geldig motorrijbewijs
Geldig Internationaal rijbewijs
Zonder deze documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

 

Wat mee te nemen op deze reis:

Helm met vizier
Motorjas en motorbroek
Motorhandschoenen
Stofmasker voor het houden van stof en koude uit je neus
Zonnebril en hoge factor zonnenbrandcreme
Lippenbalsem
Cap of hoed is van essentieel belang
Dikke warme en lichte sokken
Lichtgewicht slaapzak (C10)
Handdoek en vochtige doekjes
Nier-riem kan nuttige steun voor de lange uren van het rijden zijn
Een fleecevest/trui is goed voor onder je jas
Rugzak voor een fles water, regen pak en andere spullen die je zal gebruiken tijdens de dag
Een geld riem of taille verpakking waarin u uw paspoort en andere waardevolle spullen opbergt
Zeer sterke elastieken of vracht netten
Basis EHBO-kit: een paar pleisters en antiseptische crème
Reguliere medicatie die je nodig hebt

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39

 

Vertrekdatum Op aanvraag
Aantal dagen 20
Prijs motorrijder 3.275,-
Prijs bijrijder 2.875,-
Beschikbaarheid
Boek reis