Golden Triangle Adventure 16 DGN**

Flag_of_ThailandTempels, Long-necks, dagtrip Myanmar, bergroutes en de lekkerste Thaise curry’s!


Thailand-zoom

Je gaat een boeiende motorreis maken in het noorden van Thailand, in de regio “De Gouden Driehoek” genaamd. We gaan zeer veel bergpassen rijden met adembenemende uitzichten. De meeste wegen, ook in de bergen, zijn van goede kwaliteit zodat je heerlijk van het motorrijden kunt genieten, met zeer veel opeenvolgende bochten. We rijden o.a; de hoogste berg Inthanon, op de rim en grens tussen Thailand en Myanmar, de Gate of Siam en langs de rivier de Mekong.

Naast het motorrijden bezoeken we meerdere traditionele dorpen waaronder een Long Neck dorp. Je gaat een dag met de olifanten op pad en neemt gezamenlijk een rivier douche. Met een dagvisum gaan we ook de grens over naar Myanmar ( Burma ). Daarnaast ga je smullen van de Thaise keuken met haar uitgebreide menukaart en haar enorme variatie in kruiden.

Deze on-road reis is uitermate geschikt om een mede-passagier mee te nemen.

Bekijk de Golden Triangle Adventure video!


 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
6%

Vetrek vanuit Nederland

Je vertrekt uit Amsterdam en vliegt via Bangkok naar Chiang Mai waar je vroeg op de dag aankomt.

 

Dag 2
13%

Aankomst Thailand Chiang Mai

De reisleiding van Ride2Discover staat al op je te wachten om je naar het hotel te brengen. De rest van de dag heb je de mogelijkheid om te relaxen of kennis te maken met Chiang Mai. Aan het einde van de dag halen we de motoren op zodat we de volgende ochtend direct kunnen vertrekken.

 

Dag 3
19%

Briefing / Chiang Mai

Na een uitgebreide briefing m.b.t. het motorrijden in Thailand, haar regels en handelingen alsmede wat u allemaal kunt verwachten met deze bijzondere motortour gaan we een korte rit maken in de omgeving van Chiang Mai om aan de motor, verkeer en links rijden te wennen. U zult merken zodra je de stad uit bent wordt het aanzienlijk rustiger op de weg. We rijden weer terug naar hetzelfde hotel in Chiang Mai.

 

Dag 4
25%

Chiang Mai – Mae Chaem

Na het ontbijt gaan we ons klaar maken voor de eerste rit naar de hoogste berg van Thailand: Doi Inthanon ( 2.565 meter ). Deze bergketen ligt slechts een uur rijden van Chang Mai en geeft direct mooie uitzichten en heerlijke bochten om in de stemming te komen voor de rest van deze motorreis.

 

Dag 5
31%

Mae Chaem – Mae Hong Son

Na de eerste indrukken van gisteren rijden we verder over diverse bergen richting Khun Yuan waar we zullen lunchen. Vervolgens gaan we naar het noorden, naar het land van de Long Necks.

 

Dag 6
38%

Mae Hong Son – Pai

De dag begint met een korte rit voor een bezoek aan een van de “Long Necks”-dorpen buiten Mae Hong Son. Hier heb je de mogelijkheid om te kijken hoe men daar leeft en kun je op de foto gaan. We rijden verder naar het noorden en direct na het verlaten van Mae Hong Son worden de wegen stijler en scherper, helemaal tot aan Pai. Voordat we bij de eind bestemming zijn van vandaag maken we nog een afslag naar de grotten van Tham Lot. Pai is een gemoedelijk dorp waar veel backpackers komen.

 

Dag 7
44%

Pai

Vandaag verblijven wij in Pai om een olifantencamp te bezoeken. Je gaat ze voeren en een rit maken op de rug van deze kolossale dieren. In een rivier ga je samen met de olifant te water om samen te douchen! Daarna volgt er een tocht over deze rivier op een bamboe bootje. De lunch is inbegrepen deze dag.

 

Dag 8
50%

Pai – Fang

Na een dagje niet op de motor gereden te hebben gaan we vandaag weer veel bochten maken. Tussendoor rijden we even een relatief rechte weg om daarna weer te genieten van de stijle en scherpe bochten tot aan de eind bestemming.

 

Dag 9
56%

Fang – Mae Sai

Vandaag een bijzondere en lange dag! Via wederom veel bochten, stijle wegen en vele thee plantages stoppen we in Doi Mae Salong voor de lunch. In deze omgeving wonen veel chinezen die verdreven zijn tijdens de Maoistische revolutie. We vervolgen de weg over diverse bergen met als hoogtepunt de weg op de rim die Myanmar en Thailand scheidt.

 

Dag 10
63%

Mae Sai – Chiang Khong

‘s Ochtends kun je met een dagvisum de grens over het plaatsje Tachilek in Myanmar (Burma) bezoeken. Rond 12 uur maken we ons klaar voor de rit naar de Mekong rivier en de Golden Triangle (gouden driehoek) Thailand, Myanmar en Laos. Het gebied waar we doorheen rijden is vooral berucht vanwege haar opium. Ons hotel ligt direct aan de rivier de Mekong.

 

Dag 11
69%

Chiang Khong – Chiam Kham

Indrukwekkende dagrit over het gebergte Doi Pha Tang en de poort van Siam.

 

Dag 12
75%

Chiam Kham – Nan

Heerlijke lange dag over diverse gebergten met veel, heel veel mooi geasfalteerde bochten die steeds vloeiend in elkaar overgaan.

 

Dag 13
82%

Nan – Phrae

We rijden verder zuidelijk over diverse gebergten en moeten een pontje nemen om de rivier oversteken, wij vervolgen onze weg naar Phrae.

 

Dag 14
88%

Phrae – Chiang Mai

Via de bergen Doi Pha Phung en Ban Tham Forest Park rijden we naar Phayao.

Einde van de middag zullen we arriveren in Chiang Mai en zullen wij onze motoren inleveren om vervolgens naar het hotel te gaan. Helaas is dit alweer de laatste gezamenlijke avond, en kunnen we, eventueel onder genot van hapje en drankje deze bijzondere reis evalueren.

 

Dag 15
94%

Vertrek naar Nederland

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. U wordt door onze reisbegeleiders naar het vliegveld gebracht.

 

Dag 16
100%

Aankomst Nederland

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • 11 november 2016
  • 10 maart 2017

Sluiting inschrijving 4 maanden voor aanvang reis, daarna op aanvraag.

 

Grootte groep aantal motorrijders:

Minimaal 6 en maximaal 10

 

Duo-passagier:

i.c.m. motorijder

 

Prijs motorrijder:

Kawasaki ER6N of Versys 650 / Honda CB500F of CB650F   € 3.195,=*
Suzuki V-Strom 650cc   € 3.415,=*
Prijs duopassagier   € 2.299,=*
1 persoonskamer toeslag   € 379,=* in het laagseizoen, in het hoogseizoen op aanvraag.

*) Prijzen kunnen wijzigen

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen:

Vliegticket Amsterdam – Chang Mai retour
Pick up en drop off luchthaven Chang Mai
Alle hotel overnachtingen incl. ontbijt
Huur van de gekozen motor
Volg pick-up truck
Dag Olifanten camp
Bezoek dorp long-necks
Reisleiding 

 

Niet inbegrepen:

Benzine ( indicatie: € 100,- )
Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
Visum ter plekke op de luchthaven Bangkok of Chiang Mai (Gratis)
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)
Middag- avond eten en drank (ca. € 10,- p/d)
Eventuele eigen excursies
Verlenging van de reis met bijvoorbeeld Bangkok of Zuid-Thailand
Visum (bij verblijf langer dan 30 dagen) ter plekke op de luchthaven Bangkok of Chiang Mai (Gratis)

 

  Download de reisbrochure

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39