Bali- Java Adventure 23 DGN****

Flag_of_IndonesiaBomvol cultuur, zonsondergangen, avontuurlijke routes, vulkanen. Bali en Java “speciaal”..


BALI – JAVA

De start van dit intensieve motor-avontuur begint op Bali ( Legian ). We rijden langs kustwegen, over bergpassen en door groene valleien, binnenwegen ( verhard en onverhard ), door kleine dorpjes en plantages om het pure Indonesië te ontdekken.

Onderweg overnachten wij in:
Banyuwangi, Sukamade, Kalibaru, Lumajang, Blitar, Pacitan, Jogjakarta, Madiun, Batu, Bromo, Kawah Ijen, Lovina, Ubud en Legian.

De tour gaat o.a. naar:
Grajagan, natuurparken  Meru Betiri, Kawi en Wanagama, Yang Plateau reservaat, Gunung ( berg ) Kelud, Segunglung, Kukusan, Merapi, Pohen, Catur, Raung, Arjuno, Kidul, Tretes, Batur, Semeru en Kawah Ijen.

U heeft de mogelijkheid om deze motorreis in 21, 22 of 23 dagen te maken. De keuze in 21 of 22 dagen betekent dat u een dag later aankomt en/of een dag eerder op het einde van de reis vertrekt.

We bezoeken ( entree/ticket reeds in de tourprijs ):
Oorlogsmonument Margana (WO II),  Museum Sukarno, Goa Gong grotten,  Tawangmangu watervallen, Borobudur, Prambanan, Warmwaterbronnen Cangar, Schildpaddenstrand Sukamade, cacao/thee- en koffieplantages, Bromo ( 4X4 tour ), Kawah Ijen, Panggul Beach,  tempels Uluwatu en Tanah Lot.

 

  Download de reisbrochure

 

Java-Bali-adventure

Reisschema


Dag 1
4%

Vertrek

Vandaag vertrek je naar Bali om over 23 dagen weer terug te keren met mooie herinneringen.

 

Dag 2
9%

Aankomst Legian

Bij aankomst op Bali word je opgevangen door de begeleiders van MA om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Legian te gaan. Hier kun je uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad van het hotel. Het hotel ligt op loopafstand van diverse winkeltjes en Legian beach.

 

Dag 3
13%

Briefing / Uluwatu

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamelijk e.e.a. doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden.

Daarna gaan we de motoren ophalen en om aan het verkeer en motor te wennen en rijden we een kleine maar mooie tocht richting Uluwatu. Uluwatu ligt op het schiereiland “Bukit” ten zuiden van Bali. Hier is o.a. één van de heilige tempels van Bali gevestigd.

 

Dag 4
17%

Legian – Banyuwangi

Als de motoren gepakt zijn rijden we eerst richting Marga waar een oorlogsmonument ligt. Dit monument herinnert de Slag tussen de Nederlanders en Balinese guerrilla’s.

Via kleine binnenweggetjes en door diverse Hindoe kampungs ( dorpjes ) rijden we naar de kustweg om vervolgens met de ferry de oversteek ( 1 uur ) te maken naar Java.

 

Dag 5
22%

Banyuwangi – Sukamade

Vandaag rijden wij eerst naar het kleine plaatsje Grajagan. Dit gebied staat bekend om het surfen, genaamd G-land. Vanwege de hoge golven komen de surfers over de hele wereld hierheen.

Na een lunch bij een warung ( eethuisje ) aan het strand, gaan we richting het schildpaddenstrand Sukamade. Als we ons ingeschreven hebben bij de ingang van de plantage rijden we over onverharde paden door diverse kampungs ( dorpjes ) waar de mensen wonen die werken op de plantages. De route duurt ongeveer 3 uur en zal het uiterste van jou en de motor vergen. We rijden over heuvelruggen die moeilijk begaanbaar zijn vanwege het losse zand, de grote stenen en het hellingspercentage. Daarnaast moeten we meerder malen een rivier oversteken. Uiteindelijk komen we aan bij het beschermde en weinig bezochte schildpadden-reservaat. Hier overnachten we in de enige, simpele accomodatie. ‘s Avonds hopen we getuige te zijn van hoe reuzeschildpadden aan strand komen om hun eieren te leggen.

 

Dag 6
26%

Sukamade – Kalibaru

De route van gisteren zal grotendeels wederom afgelegd moeten worden om de volgende uitdaging aan te kunnen gaan. We gaan via de cacao/rubberplantage de bergen in en de weg zal snel veranderen in een smal pad. We zijn de enige in de jungle en zullen getuige zijn van de stilte ( als de motoren uitstaan..) en de diverse dierengeluiden om ons heen. Als de mogelijkheid er is zullen we zeker een fabriek bezoeken waar koffie, rubber of cacao verwerkt wordt.

Aangekomen in onze cottages heb je de mogelijkheid om even lekker een duik in het zwembad te nemen.

 

Dag 7
30%

Kalibaru – Lumajang

Meteen vanaf het begin van de route kunnen de motorrijders, die van toeren over bergpassen met heerlijke bochten houden, hun geluk niet op. Langs de voet van de berg Raung zul je mooie uitzichten hebben en het gevoel krijgen dat je hier niet meer weg wilt. Rond het stadje Jember komen we o.a. tabaksplantages tegen en zien hoe de mensen overal op de zeer uitgestrekte rijstvelden werkzaam zijn.

 

Dag 8
35%

Lumajang – Blitar

Vandaag wederom mooie bergpassen langs de voet van de berg Semeru ( 3676m ). Heerlijk toeren over goed begaanbare wegen met geweldige uitzichten. In Blitar ligt het mausoleum en museum van Soekarno, de eerste president van onafhankelijk Indonesië.

 

Dag 9
39%

Blitar – Pacitan

De etappe van vandaag is een indrukwekkende rit over bergpassen kleine weggetjes en vergezichten over de kustlijn van Oost-Java. We verlaten al snel de doorgaande weg om het echte binnenland te verkennen. De hele dag  zul je genieten van de rust, de natuur en de lokale bevolking. Voor de lunch gaan we naar het rustige Panggul beach waar we heerlijk kunnen relaxen aan het strand. Als we weer bijgekomen zijn vervolgen we de mooie kustweg richting onze bestemming waar ook de mogelijkheid is om te relaxen aan het strand.

 

Dag 10
43%

Pacitan – Jogjakarta

Begin van de route gaat richting Goa Gong, één van de mooiste en indrukwekkendste grotten van Java. Vervolgens rijden we door de Wanagama Forest richting Jogja. De route kenmerkt zich door steile afdalingen en pittige beklimmingen.

Vanaf het plateau zien we al Jogja al liggen om vervolgens een lange afdaling te maken en aan te komen bij onze meest westelijke bestemming van de reis.
Het hotel voor de komende dagen ligt in de gemoedelijke toeristische wijk Prawirotaman. Hier overnachten we in een hotel met zwembad en gratis internetcafe.
Het bekende café Viavia ligt op loopafstand en Jl. Malioboro alsmede de Keraton ( paleis van de sultan ) kun je per becak ( fietstaxi ) of per motor bezoeken.

 

Dag 11
48%

Jogjakarta – vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Lekker luieren aan het zwembad, bezoeken van de Keraton, Bangsal Kencana ( het gouden paviljoen ) Taman Sari ( ruïnes ),  jl. Malioboro, Fort Vredenburgh, Pasar Ngasem ( vogeltjesmarkt ), museum Sono Budoyo ( prehistorische kunstvoorwerpen ), Misjid Agung ( grote moskee ), Balai Penyelidikan Batik (  centrum van de Batik ) of naar de zilversmederijen gaan.

Ook is er de mogelijkheid om traditionele kooklessen te volgen of lekker ruig te gaan raften. Deze laatste twee attracties moeten wel bij aankomst in Jogja direct geregeld worden.

Voor wie nog wat energie overheeft is er de mogelijkheid om het nachtleven in te duiken in de diverse bars en discotheken.

 

Dag 12
52%

Jogjakarta – Borobudur en Prambanan

Vandaag gaan we vroeg naar de Borobudur. Een rit van 1 uur leidt ons naar het grootste Boeddhistisch monument ter wereld. Deze stoepa is gebouwd tussen 778 en 856.

Na de lunch wordt de rit voortgezet naar een Hindoeïstisch tempelcomplex de Prambanan, ook wel de “vallei van de Doden” of “ Vallei van de Koningen” genoemd.

Teruggekomen in het hotel zul je je nog verwonderen hoe majestueus en indrukwekkend de tempels zijn die je gezien en beklommen hebt.

Voor de avondmaaltijd is Gaja Wong een aanrader. Dit bekende tuinrestaurant ligt net buiten Jogja, ongeveer 30 minuten van het hotel en is zeker de moeite waard.

 

Dag 13
57%

Jogjakarta – Madiun

We verlaten Jogja met veel indrukken die we opgedaan hebben en gaan via Solo richting Tawangmangu. De route gaat over groene bergpassen om vervolgens de 81 meter hoge waterval te gaan bezoeken en er eventueel onder te staan. Na de lunch rijden we over de berg Kukusan tot een hoogte van ruim 2000 meter. Dit is een lange beklimming met heerlijke bochten en vergezichten. In Madiun overnachten we in een hotel met zwembad en karaoke. Karaoke is voor veel Indonesiërs de manier van uitgaan voor het hele gezin.

 

Dag 14
61%

Madiun – Batu

De route van vandaag gaat over de berg Kelud en door het natuurgebied Kawi en is aanmerkelijk koeler met wederom mooie vergezichten en groene valleien.
Onze eindbestemming voor vandaag is Batu, een toeristisch plaatsje waar u de mogelijk heeft om naar Cangar ( 30 minuten rijden ) te gaan en te ontspannen in een warmwaterbron ( air panas ).

 

Dag 15
65%

Batu – Cemaralawang

Via Malang, waar we gaan lunchen bij “Toko Oen” , rijden we richting de Bromo.

Vandaag rijden we over bergpassen en door valleien om aan te komen bij de top van de Bromo ( 2329 meter ). Vervolgens maken we een spectaculaire afdaling om, via de zandvlakte, langs de actieve krater te rijden richting ons hotel met zicht op de  Bromo. Omdat we op hoogte zitten is het aanmerkelijk koeler.

 

Dag 16
70%

Bromo – Kawah Ijen

Om 3 uur gaat de wekker om vervolgens met 4X4 jeeps de Bromo op te rijden en de zonsopgang te bewonderen. Daarna rijden we naar de actieve vulkaan waar je een gedeelte lopend of te paard  aan de voet van de krater komt. Het laatste deel moet er een flinke trap ( 251 treden ) beklommen worden om vervolgens de omvang van de krater te bewonderen.

Teruggebracht bij het hotel nemen we de motoren en gaan met de afdaling beginnen richting Probolinggo. Naarmate we dalen zal de temperatuur snel stijgen.
Nog niet bekomen van de indrukken van de Bromo staat de Kawah Ijen al weer op ons te wachten. Via de binnenwegen door de koffieplantages gaan we de beklimming beginnen naar de zwavelvulkaan Kawah Ijen, waar we ook zullen overnachten.

 

Dag 17
74%

Kawah Ijen – Lovina

Na het ontbijt gaan we eerst een 3 uur lange en pittige wandeling maken naar de rand van de krater. Je zult versteld staan hoe de zwaveldragers de 80 kilo zware last naar beneden brengen.
Terug bij de motoren rijden we verder door de plantage met haar jungle paden richting Banyuwangi om de ferry te nemen naar Bali. Langs de kustweg rijden we naar Lovina waar de volgende overnachting gepland is. Het hotel ligt 50 meter van het strand en direct bij de winkeltjes, goede restaurants en bars waar ‘s avonds live muziek gespeeld wordt.

 

Dag 18
78%

Lovina – vrije dag

Vandaag kun je lekker relaxen in het zwembad van het hotel of aan het strand van Lovina. Er is ook de mogelijkheid om met een vissersbootje ‘s morgens de dolfijnen te spotten, die regelmatig de kust voorbij zwemmen, om daarna lekker te snorkelen voor de kust.

Duiken bij Tulamben is ook een optie. Hier ligt het scheepswrak de “US Liberty” voor de kust.

Voor wie nog niet genoeg gereden heeft met de motor is het binnenland een aanrader. Je kunt o.a. naar de watervallen Gitgit, Buyanmeer of Banjar waar een boedistische klooster genaamd “Brahma Vihara Ashrama” is.

 

Dag 19
83%

Lovina – Ubud

De rit van vandaag gaat over de bergpassen Catur en Pohen. Mooie uitzichten en haarspeldbochten zijn meer regel dan uitzondering. We stoppen bij het Bratan- en Bedugulmeer waar we de tempel Pura Ulun Danu Bratan bezoeken.

Vervolgens rijden we rechtstreeks naar Ubud om daar vroeg in de middag aan te komen.

Ubud is een prima plaats om te wandelen door de rijstvelden of  diverse tempels te bezoeken waarvan eentje in het Monkey Forest ligt. Verder is er de mogelijkheid om naar de plaatselijke markt (pasar) te gaan of een museum te bezoeken.

Ubud is vooral bekend als schilderdorp en rituele ceremonies. Hier vind je veel galleries, winkeltjes, tempels en ‘s avonds worden er op diverse plekken traditionele voorstellingen opgevoerd.

 

Dag 20
87%

Ubud – Legian

Dit is de laatste motorroute van de reis die ons naar Legian voert. Echter niet voordat we de tempel Tanah Lot bezocht hebben. Dit is Bali’s meest gepromote monument en ligt ongeveer 100 meter van de kust in zee.

Daarna rijden we door naar onze eindbestemming in Legian om de motoren in te leveren en richting hotel te gaan om te relaxen.

 

Dag 21
91%

Legian – vrije dag

Vandaag kun je de dag indelen zoals u wilt. Winkelen in de kleine straatjes, shoppen in de diverse shoppingmalls of gewoon lekker relaxen in het zwembad of aan het strand.

Omdat dit alweer de laatste avond van de reis is zullen we in onderling overleg bekijken hoe we deze mooie vakantie gepast kunnen afsluiten.

 

Dag 22
96%

Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en de laatste boodschappen kun je nog doen voordat je vertrekt. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag zodat er nog voldoende tijd is om te relaxen op het strand of bij het zwembad.

De reisleider van MA zal je naar de luchthaven brengen, jullie hartelijk danken en uiteraard een goede vlucht wensen.

 

Dag 23
100%

Aankomst in Nederland

 

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • 1 juni 2017
  • 26 juli 2017
  • 20 september 2017

Sluitingsdatum inschrijving 4 maanden voor aanvang reis, daarna op aanvraag

 

Grootte groep aantal motorrijders:

Minimaal 6 en maximaal 10

 

Prijs motorrijder:

Reissom motorrijder: vanaf € 3.100,=* (€ 3.350,- in juli)

Toeslag 1-persoonskamer: € 290,=* in het laagseizoen, in het hoogseizoen op aanvraag.

 

Duo-passagier:

Reissom medepassagier: op aanvraag

 

Inbegrepen :
 • Tijdens de reis zijn deze onderdelen inbegrepen:
 • Vliegticket Amsterdam – Bali retour
 • Transfer luchthaven Bali
 • Hotel overnachtingen inclusief ontbijt (2** t/m 4**** sterren hotels/resorts/cottages)
 • Huurmotor (Honda 200cc of gelijkwaardig)
 • Benzine
 • Parkeergelden
 • Ferry overtocht Bali – Java retour
 • Entrée Margarana oorlogsmonument
 • Entrée mausoleum 1ste president Soekarno
 • Entrée grotten Goa Gong
 • Entrée en gids tempel Borobudur
 • Entrée en gids tempel Prambanan
 • Entrée national park Bromo
 • 4×4 tour Bromo
 • Nederlandse reisleiding
 • Vanaf 8 rijders volgauto

 

Niet inbegrepen:
 • Overige maaltijden en dranken
 • Afwijkende huurmotor
 • Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
 • Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
 • Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39