Bali- Java Adventure Compact 16 DGN**

Flag_of_IndonesiaVerharde wegen, cultuur, rijstvelden, vriendelijke bevolking en onvergetelijke avonden!


Java-Bali-active

JAVA – BALI ADVENTURE COMPACT

Het prachtige Indonesië is veel meer dan een zonnige tropische bestemming. Het land biedt de uitgelezen kans om alle geneugten van het leven te ervaren. Indrukwekkende motorroutes, een schat aan cultuur, overweldigende natuur, heerlijk eten, lekker weer en een zeer vriendelijke bevolking. Deze combinatie-reis over Java en Bali gaat uitsluitend over verharde wegen, door kleine dorpjes, hooggebergte, langs azuurblauwe zee, rijstvelden en vulkanen om het pure Indonesië te ontdekken. We starten op Bali (Sanur), en rijden onder andere naar Gunung (bergen) Agung, Kukusan, Kelud, Tretes, Batur, Kawa Ijen, Bromo en meer….

Tijdens deze trip bezoeken we tenminste: Margarana monument, Mausoleum van president Soekarno (de 1e president van het onafhankelijke Indonesië), grotten van Goa Gong, Tempels Borobudur en Prambanan, nationaal park vulkaan Bromo met 4×4 tour, zonsopgang op 2.600 meter hoogte en gaan we dolfijnen spotten.

Bekijk de Bali-Java Adventure compact Video!


 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
6%

Vertrek

Vandaag vlieg je naar Bali om een onvergetelijke ervaring op een motor door Indonesië mee te maken.

 

Dag 2
13%

Aankomst Legian (Bali)

Bij aankomst op de luchthaven van Bali word je opgewacht door een van onze begeleiders. Met een taxi word je vervolgens naar je hotel in het toeristische, maar gezellige Legian gebracht. Hier kunt je uitrusten van de reis of een duik in het zwembad of de zee nemen.

 

Dag 3
19%

Briefing / Legian – Banyuwangi

Na het ontbijt wordt in de briefing besproken wat belangrijk is voor deze motorreis. Met name het deelnemen aan het verkeer zal uitvoerig besproken worden. Als de motoren gestart zijn rijden we eerst richting Marga waar een oorlogsmonument ligt. Dit monument herinnert de Slag tussen de Nederlanders en Balinese guerrilla’s.

Via kleine binnenweggetjes en door diverse Hindoe kampungs ( dorpjes ) rijden we naar de kustweg om vervolgens met de ferry de oversteek van 1 uur te maken naar Java.

 

Dag 4
25%

Banyuwangi – Lumajang

We slaan al snel van de doorgaande weg af waarna we door kampongs en uitgestrekte rijstvelden rijden. Na de lunch rijden we al slingerend over diverse heuvels met veel bochten en vergezichten naar het plaatsje Lumajang.

 

Dag 5
31%

Lumajang – Blitar

Vandaag berijden we mooie bergpassen langs de voet van de berg Semeru ( 3676m ). Heerlijk toeren over goed begaanbare wegen met geweldige vergezichten. In Blitar ligt het mausoleum en museum van Soekarno, de eerste president van onafhankelijk Indonesië.

 

Dag 6
38%

Blitar – Pacitan

De etappe van vandaag is een indrukwekkende rit over bergpassen, kleine weggetjes en onvoorstelbare uitzichten over de kustlijn van Oost Java. We verlaten al snel de doorgaande weg om het echte binnenland te verkennen. De hele dag zul je genieten van de rust, de natuur en de lokale bevolking. Voor de lunch gaan we naar het rustige Panggul beach waar je heerlijk kunt relaxen aan het strand. Als we weer bijgekomen zijn vervolgen we de mooie kustweg richting onze bestemming waar ook de mogelijkheid is om te genieten aan het strand.

 

Dag 7
44%

Pacitan – Jogjakarta

Het begin van de route gaat richting Goa Gong: één van de mooiste en indrukwekkendste grotten van Java. Vervolgens rijden we door de Wanagama Forest en later via het zuidelijke deel richting Jogja. Het landschap in deze regio is diverse en de slingerende weggetjes over de diverse heuvels geven een mooie dagroute.

Het hotel ligt in de gemoedelijke toeristische wijk Prawirotaman. Hier overnachten we in een hotel met zwembad en een gratis internetcafe. Het bekende café Viavia ligt op loopafstand en Jl. Malioboro alsmede de Keraton (paleis van de sultan) kun je per becak (fietstaxi) of per motor bezoeken.

 

Dag 8
50%

Jogjakarta (Borobudur)

We blijven twee nachten in hetzelfde hotel, waar je eventueel je kleren kunt laten wassen bij een van de vele laundry’s in de buurt. Na het ontbijt rijden we naar de bekende boedistische tempel Borobudur die gebouwd is tussen 778 en 856. Je krijgt een uitgebreide rondleiding met een gids om dit majestueuze bouwwerk beter te leren kennen. In de namiddag ben je weer in Jogja en kun je de dag indelen zoals je verder wilt. Leuke optie is om het paleis van de sultan en omgeving met Becak ( fietstaxi ) te verkennen.

 

Dag 9
56%

Jogjakarta – Sarangan

In de ochtend rijden we eerst naar de hindoeistische tempel de Prambanan waar je een rondleiding krijgt met gids. Na de rondleiding rijden we via secundaire weggetjes richting de berg Kukusan met haar lange en deels stijle aanloop naar de top van 2298 meter. Vervolgens dalen we een beetje af om af te slaan naar ons hotel dat mooi uitzicht heeft op de vallei.

 

Dag 10
63%

Sarangan – Batu

We dalen verder af richting Madiun en gaan via de doorgaande weg naar Pare. Vervolgens gaan we weer de bergen in en slingeren we met vele bochten en uitzichten tussen de vele rijstvelden door naar Batu. Dit plaatsje ligt op hoogte en heeft mooi uitzicht op diverse bergen en valleien.

 

Dag 11
69%

Batu – Bromo 

Wederom wordt deze dag gekenmerkt door diverse beklimmingen van de bergen Arjuno en de Bromo. De laatste berg doen we zelfs twee maal, 1 keer vanuit het westen en 1 keer vanuit het noorden. We overnachten op 2300 meter dicht bij de vulkaan de Bromo.

 

Dag 12
75%

Bromo – Banyuwangi 

Wie interesse heeft kan om 3.30 in de morgen met een 4×4 landcruiser de zonsopgang bekijken op 2.800 meter hoogte, en vervolgens na een klim van 251 treden vanaf de rand de krater de vulkaan de Bromo in te kijken.

Na het ontbijt, rond 8 uur dalen we weer af richting het noorden om via de kustweg richting de volgende vulkaan te rijden, de Kawa Ijen. We melden ons bij de ingang van het reservaat om vervolgens door de plantage langs de vulkaan Kawah Ijen te rijden om daarna weer af te dalen naar Banyuwangi waar we overnachten.

 

Dag 13
82%

Banyuwangi – Lovina (Bali) 

Vandaag nemen we weer de ferry naar Bali. We rijden via de kustweg richting Papuan om hier via bergachtig gebied en groot opgezette rijstterrassen naar het noorden richting Lovina te rijden.

 

Dag 14
88%

Lovina – Legian

Wie zin heeft kan met zonsopgang in een vissersbootje dolfijnen gaan spotten. Na het ontbijt rijden we via de berg Gunung Agung en vele kleine dorpjes met hun tradities naar Legian.

 

Dag 15
94%

Vertrek 

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden voor vertrek. Je wordt door onze begeleiders van naar het vliegveld gebracht.

 

Dag 16
100%

Aankomst Nederland

 

Overige informatie


Vertrekdata:

Volgende tours:

op aanvraag, minimaal aantal deelnemers: 6

 

Prijs motorrijder:

Prijs complete programma: € 3.295,=*

 

Prijs bijrijder:

Prijs complete programma: € 2.289,=*

 

Inbegrepen:

Tijdens de reis zijn deze onderdelen inbegrepen:
Vliegticket Amsterdam – Bali retour
Transfer luchthaven Bali
Hotel overnachtingen inclusief ontbijt
Huurmotor
Benzine
Parkeergelden
Ferry overtocht Bali – Java retour
Entrée Margarana oorlogsmonument
Entrée mausoleum 1ste president Soekarno
Entrée grotten Goa Gong
Entrée en gids tempel Borobudur
Entrée en gids tempel Prambanan
Entrée national park Bromo
4×4 tour Bromo
Nederlandse reisleiding
Vanaf 8 rijders volgauto

 

Niet inbegrepen:

Overige maaltijden en dranken
Afwijkende huurmotor
Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39

Vertrekdatum Op aanvraag
Aantal dagen 16
Prijs motorrijder 3.295,-
Prijs bijrijder 2.289,-
Beschikbaarheid
Boek reis