Bali – Flores Adventure 24 DGN **

Flag_of_IndonesiaAvontuur, watervallen, heerlijk eten, komodovaranen, links rijden: een onvergetelijk avontuur!


BALI – FLORES

De start van deze avontuurlijke motorreis begint op Bali ( Legian ). We rijden langs kustwegen, over bergpassen en door groene valleien, binnendoor weggetjes ( verhard en onverhard ), door kleine dorpjes en plantages om het pure Indonesië te leren ontdekken.

Onderweg overnachten wij in/op:
Legian, Padangbai, Kuta ( Lombok ) Bayan, Sumbawa Besar, Bima, Labuan Bajo, Ruteng ( Klooster ), Bajawa,Ruing, Moni en Maumere.

De tour gaat o.a. naar:
Gunung ( Berg )  Rinjani, Iyasa, Nanggi, Ranaka, Leda, Lobobutu, Inerie.

U heeft de mogelijkheid om deze motorreis in 22, 23 of 24 dagen te maken. De keuze voor 22 of 23 dagen betekent dat u een dag later aankomt en/of een dag eerder op het einde van de reis vertrekt.

Wij bezoeken ( entree/ticket reeds in de tourprijs ):

Eiland Rinca per boot ( varanen ), Nationaal Park Gunung Ranaka, Traditioneel Ngada Villages, Malanage Mata Air Panas, Boottocht naar de 17 eilanden Marine Park ( incl. snorkelen ) en Kelimutu ( 3 meren ).

 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
4%

Vertrek

Vandaag vertrekken we naar Bali om over 24 dagen weer terug te keren met mooie herinneringen.

 

Dag 2
8%

Aankomst Legian

Bij aankomst op Bali worden we opgevangen door de begeleiders van MA om vervolgens met een taxibus naar het hotel Legian te gaan. Hier kun je uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad van het hotel. Het hotel ligt op loopafstand van diverse winkeltjes en het strand.

 

Dag 3
13%

Legian

Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we eerst gezamenlijk doornemen wat belangrijk is voor deze reis. Met name het deelnemen in het verkeer zal uitvoerig besproken worden.

Daarna gaan we de motoren inspecteren en om aan het verkeer en motor te wennen doen we een kleine, maar mooie tocht richting Uluwatu. Uluwatu ligt op het schiereiland “Bukit” ten zuiden van Bali en is één van de heilige tempels van Bali.

 

Dag 4
17%

Legian / Padang Bai

De eerste volledige dag rijden gaat grotendeels rond de hoogste berg van Bali, de gunung Agung. Dit gebied is zeer bosrijk en heeft geweldige uitzichten met trapsgewijze rijstvelden. We zullen meerdere keren stoppen om even te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Na de lunch aan het Batur meer bovenaan de berg, rijden we richting het oosten van Bali door diverse dorpjes en dalen steil af naar onze bestemming aan zee.

 

Dag 5
21%

Padangbai – Kuta ( Lombok )

Vandaag verlaten we Bali en gaan met de ferry ( ongeveer 4 à 5 uur ) de oversteek naar Lombok maken. In de middag, nadat we de ferry verlaten hebben, rijden we via de binnenwegen van zuid Lombok door diverse kampungs (dorpjes) en via de kustweg naar het surfparadijs van Kuta ( Lombok ) om daar te overnachten.

 

Dag 6
25%

Kuta – Maluk ( Sumbawa )

Vandaag rijden we verder via adembenemende kustweg naar het oosten en verlaten we Lombok om met de ferry ( 1 uur ) naar Sumbawa. Via de kustweg rijden we naar zuid-Sumbawa het plaatsje Maluk.

 

Dag 7
29%

Maluk – Sumbawa Besar

De etappe van vandaag is grotendeels off-road in zeer rustig gebied. We rijden langs de kust, door bebost gebied en enkele afgelegen dorpjes.

 

Dag 8
33%

Sumbawa Besar – Bima

Voor vandaag staat er een lange tocht in kilometers gepland. De route gaat ‘s ochtends langs de azuurblauwe kust met het eiland Moyo op de achtergrond. Rijdend door diverse dorpen over vaak goed geasfalteerde wegen en soms even wat minder, gaan we in de middag eerst de bergpas van Doro Wero beklimmen om vervolgens via Dompu aan te komen in Bima.

 

Dag 9
38%

Bima – Labuan Bajo

Om 5 uur gaat vandaag de wekker en om 6 uur zitten we al op de motor om via de bergpas Doro Daria richting Sape te gaan waar we de ferry vroeg in de ochtend nemen om de oversteek te maken naar Flores. In Labuan Bajo overnachten we in een goed verzorgd hotel tegen de helling met zicht op de Flores zee. In het centrum kun je heerlijk genieten van een drankje of maaltijd met als uitzicht de haven met de vele zeilboten die voor anker liggen.

 

Dag 10
42%

Boot naar Rinca

Deze dag zal zeer bijzonder zijn, want we gaan namelijk met een boot ( type boot is afhankelijk van de grootte van de groep ) het eiland Rinca bezoeken. Op dit eiland kun je een wandeling maken met adembenemend uitzicht over Flores. Je loopt bij de nog in het wild levende buffels, ook kun je de Komodo varanen bekijken.

 

Dag 11
46%

Labuan Bajo – Bajawa

Na het ontbijt pakken we de motoren weer en gaan we de gehele etappe genieten van beklimmingen van diverse bergen en heuvels. Het gebied waar je doorheen rijdt is zeer groen, rustig en de ene (haarspeld)bocht volgt op de andere. Ruteng ligt op hoogte en is dan ook aanmerkelijk koeler dan de voorgaande dagen. In dit gebied bevinden zich grote rijstplantages met enorme trappen, ook de “Flores koffie” wordt ook hier gemaakt. Na de lunch in Ruteng rijden we via de bergen Ranaka, Leda, Lobobutu en de Sawu zee naar Bajawa.

De overnachting is in een klooster bij de nonnen en zal een bijzondere ervaring zijn.

 

Dag 12
50%

Bajawa – Moni

In de ochtend brengt u eerst een bezoek aan het traditioneel Ngada dorp. Daarna rijdt u verder eerst door diverse bergen en in de namiddag de kustweg richting Ende om vervolgens weer de bergen in te gaan om uit te komen in het kleine plaatsje Moni. Vlak hierbij ligt de 3 kleuren meren.

 

Dag 13
54%

Moni – Riung

Wanneer u de 3 kleuren meren met zonsopgang wilt bekijken moet u om 3.30uur opstaan en met de motor de 12 kilometer lange bergweg rijden in het donker! Daarna moet u nog een wandeling maken van ongeveer 30 minuten om uiteindelijk aan te komen op 1640 meter en te genieten van de zonsopgang en de 3 meren met haar eigen kleuren.

Na het ontbijt rijdt u naar Riung, dat in het noorden ligt. Dit deel heeft een ander landschap en is metname in het droge seizoen dor. Middengedeelte van deze dag is off-road en ver van de bewoonde wereld.

 

Dag 14
58%

Riung

We verblijven een extra dag in Riung om met een vissersbootje de 17 Eilanden Marine Park te bewonderen. Dit beschermt gebied is onbekend bij toeristen en erg rustig. We gaan op een aantal plekken snorkelen en met de lunch eten we een visje van de BBQ  op één van de tropisch onbewoonde eilanden.

 

Dag 15
63%

Riung naar Ruteng

Via de noordelijke kustweg, waarvan nog steeds grote delen off-road is, rijden we helemaal alleen door het fasinerende landschap van noord Flores. Sporadisch rijden we een afgelegen dorp door waar de lokale bevolking ons zal aanstaren dat er buitenlanders met motoren voorbij komen.

Laatste twee uur van de route is weer verhard en bergachtig met adembenemende rijstterrassen die deze streek, Manggarai genaamd, rijk is.

 

Dag 16
67%

Ruteng naar Labuhan Bajo

De route van vandaag rijden we in omgekeerde richting (dag 9) en je zult verbaasd zijn dat je de omgeving gaat zien die je de vorige keer niet gezien hebt.

 

Dag 17
71%

Labuhan Bajo naar Bima ( Sumbawa )

De ferry gaat in de ochtend richting Bima en in de namiddag rijden we via bergachtig gebied naar Bima waar we overnachten. Het hotel ligt dicht bij de markt en is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

 

Dag 18
75%

Bima – Sumbawa Besar

We verlaten Bima en al na 1 uur rijden we de bewoonde wereld weer uit. De weg (deels langs de kust) is in het begin nog asfalt maar wordt al snel een zandweg en later niet meer dan soms een pad. We rijden een aantal dorpjes binnen waar de lokale bevolking met open mond naar ons kijkt en de kinderen enthousiast naar ons zwaaien. In de middag rijden we weer op goed geasfalteerde kustweg naar Sumbawa Besar.

 

Dag 19
79%

Sumbawa Besar naar Bayan( Lombok )

Na 3 uur kustweg nemen we de ferry naar Lombok. Vervolgens gaan we de noordelijke kustweg van dit eiland rijden. In dit deel is zeer weinig verkeer zodat we veel kunnen genieten van het landschap met de berg Gunung Rinjani op de achtergrond en de azuurblauwe zee aan de andere kant.

 

Dag 20
83%

Bayan

Een zeer speciale overnachting. we verblijven 2 nachten in een traditionele houten bungalow met direct uitzicht vanuit bed naar zee met als voorgrond rijst terrassen.

U heeft hier de mogelijkheid om watervallen te bezoeken of om een wandeling te maken door diverse dorpjes.

 

Dag 21
88%

Bayan naar Legian (Bali)

We rijden verder de kustweg af richting het zuiden. Laatste rit op Lombok gaat over kleine weggetjes en door diverse dorpjes om bij de haven uit te komen om naar Bali te varen. Na de ferry rijden we tegen de avond rechtstreeks naar ons hotel in Legian.

 

Dag 22
92%

Legian

Nog 1 dag op Bali om te relaxen aan het zwembad van het hotel of aan zee met haar witte zandstranden en hoge golven dat ideaal is voor de vele surfers die hierna toe komen.

 

Dag 23
96%

Vertrek

De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en de laatste boodschappen kun je nog doen voordat je vertrekt. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag zodat je nog kunt relaxen op strand of bij het zwembad.

Uw reisleider van MotorAventure 4 Life zal je naar de luchthaven brengen, je hartelijk danken en je een goede vlucht wensen.

 

Dag 24
100%

Aankomst in Nederland

 

 

 

Reisdata en prijzen


Vertrekdata:
 • 7 maart 2017
 • 1 augustus 2017
 • 19 oktober 2017

Sluitingsdatum inschrijving 4 maanden voor aanvang reis, daarna op aanvraag

Grootte groep aantal motorrijders:

Minimaal 6 en maximaal 10

 

Prijs motorrijder:

Reissom motorrijder: vanaf € 3.100,=* (€ 3.350,- in augustus)

Toeslag 1-persoonskamer: € 290,=* in het laagseizoen, in het hoogseizoen op aanvraag.

 

Duo-passagier:

Op aanvraag

 

*) Prijzen kunnen wijzigen

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen :
 • Vliegticket Amsterdam/Dusseldorf – Bali retour
 • hotel
 • ontbijt
 • huurmotor (Honda 200cc of gelijkwaardig)
 • benzine
 • parkeergelden
 • ferry Bali – Lombok
 • ferry Lombok – Sumbawa
 • ferry Sumbawa – Flores
 • boot trip Rinca
 • boot trip Riung 17 eilanden Marina Park
 • entree bezienswaardigheden in reis opgenomen
 • volgauto vanaf 8 deelnemers of
 • wanneer min. duo 3 passagiers meereizen
 • transfer van en naar airport Bali
 • Nederlands sprekende tourleider
 • lokale gidsen
Niet inbegrepen:
 • Overige maaltijden en dranken
 • Afwijkende huurmotor
 • Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
 • Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
 • Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39