7 wonders of Peru 19 DGN***

Flag_of_Peru_(state)

Macchu Picchu, Nasca-lijnen, Titicacameer, Amazone regenwoud, Cusco, heilige Inca-vallei, Coastal desert!


In Peru kun je het allemaal vinden. En natuurlijk gaan we dat beleven over wegen waar jij als avontuurlijke motorrijder van zult houden! De verscheidenheid aan soorten wegen, natuur en cultuur is enorm. Daarom starten we onze tour in de woestijn en gaan we via de hoge toppen van de Andes het Amazone regenwoud in. Je ervaart op die manier dus ook de vele klimaatzones van het land.

Ook vergeten we de cultuurhistorie van dit prachtige land niet. Gedurende de tour ontmoet je de locale bevolking, maak je kennis met de Inca-cultuur en andere oude Zuid Amerikaanse beschavingen tot zelfs de Spaanse kolonisatie.

Op deze trip verblijf je 2 nachten in een Amazone Jungle Lodge vlakbij Peurto Maldonado.

Bijzonder is ook dat we vanaf dit jaar de benzine in de prijs hebben inbregrepen, evenals de lunches op de rijdagen! En gegarandeerd vertrek, hoe klein de groep ook is. Wel gaat pas vanaf 5 rijders naast de assistentgids/monteur in de volgtruck een aparte gids op de motor mee. Tot 5 rijders rijdt de gids in de support-truck.

Highlights van deze tour zijn de 7 bijzondere plaatsen:
– Machu Picchu – de vergeten stad van de Inca’s
– De Nasca lijnen – mysterieuze geoglyphs in de Nasca Pampa
– Titicaca meer – het hoogst bevaarbare meer ter wereld
– Amazone jungle – het maagdelijke regenwoud
– Cusco – de oude hoofdstad van het Incarijk
– De Heilige Vallei van de inca’s – prachtige vruchtbare valley ten noorden van Cusco
– Coastal desert – de droogste woestijn ter wereld

 

7-wonders-of-Peru

 

Bekijk de 7 wonders of Peru video!


 

  Download de reisbrochure

 

Reisschema


Dag 1
5%

Aankomst in Lima

Na een vlucht van circa 10 uur land je op de luchthaven in Lima. Na het verzamelen van de baggage wordt je per taxi-bus naar het hotel gebracht. De avond is vrij besteedbaar, maar houd rekening met bijtijds vertrek de dag erop.

 

Dag 2
11%

Aankomst in Arequipa

Na een vroeg ontbijt vertrekken we weer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Arequipa, een levendige stad in het zuiden van Peru. We worden van het vliegveld opgehaald door onze gidsen en naar het hotel gebracht. Vanaf nu gaat het avontuur echt beginnen!

Na een uitgebreide briefing over het verkeer, de motoren, omgeving en veiligheid heb je de rest van de dag de tijd om door de straten, pleinen en parken van Arequipa te struinen en het befaamde Plaza de Armas en de musea in the “White City” te bezoeken.

 

Dag 3
16%

Arequipa – Puerto Inka

Na een vroeg “rise&shine” starten we de motoren om na 160 km de kust te bereiken en onze weg te vervolgen over de zowel beroemde als beruchte PanAmerican Highway. We volgen deze 2-baansweg langs de kust tot we eind van de middag aankomen bij Puerto Inka. Daar verblijven we op een unieke locatie in een hotel, vlakbij de Inca Ruïnes.

 

Dag 4
21%

Puerto Inka – Nasca

We rijden verder over de Pan-American tot we in Nasca komen. Gedurende deze dag zul je meerdere malen het Dakar-gevoel ervaren. In Nasca heb je de gelegenheid om over de wereldberoemde Nasca-lijnen te vliegen met een eenmotorig vliegtuigje. De lijnen zijn vanaf de grond nauwelijks herkenbaar, maar vanuit de lucht wordt des de duidelijker welk mysterie de lijnen en figuren in zich hebben. Zeker als je bedenkt dat ze al honderden jaren oud zijn…

 

Dag 5
26%

Nasca – Huacachina

Na een lekkere luierochtend starten we onze motoren om op weg te gaan naar een van de mooiste oases in Zuid-Amerika: Huacachina, dichtbij Ica. Op locatie kun je ‘s middags een optionele excursie doen zoals een Sandbuggy-tour of sandboarden in de duinen.

 

Dag 6
32%

Huacachina – Paracas

Een korte rijdag met een vroege start. In Paracas maken we een boottocht naar de Islas Ballestas, ook bekend als de “poor-man’s-Galapagos-Islands”. In de middag rijden we door het adembenemende Paracas Nationaal park.

 

Dag 7
37%

Paracas – Ayacucho

Nu wel een lange dag op de motor en wel naar het machtige Andes-gebergte. We starten op zee-niveau en rijden naar Ayacucho, gelegen op 3.400m hoogte. Een fantastische rit hoog in de Bergen.

‘s Avonds kun je genieten van de prachtige koloniale stad Ayacucho.

 

Dag 8
42%

Ayacucho – Abancay

Vandaag een splinternieuwe asfaltweg door de Andes en dat 400 km lang! We verblijven die nacht in het bijna toeristen-vrije Abancay.

 

Dag 9
47%

Abancay – Ollataytambo

We gaan op weg naar de “heilige Vallei van de Inca’s”. Wederom een heerlijke rijdag door de Andes. We eindigen de dag in het kleine plaatsje Ollantatytambo, waar een imposante Inca-ruïne is gelegen.

 

Dag 10
52%

Machu Picchu

Omdat er geen weg leidt naar de Machu Picchu, is er geen andere optie dan de trein te nemen. De vergeten stad van de Inca’s is iets dat absoluut niet mag worden overgeslagen als je Peru bezoekt. Wereldberoemd vanwege de ligging op een van de steile bergpieken, de architectuur en het mysterie van deze stad op een onbereikbare plek in de Andes. Een onvergetelijk mooie plek, die op iedere bezoeker onuitwisbare indruk maakt. In de avond komen we terug in Ollantaytambo, op dezelfde manier hoe we gekomen zijn…. met de trein.

 

Dag 11
58%

Ollantaytambo – Cusco

Terwijl we de Heilige Valei uitrijden zullen we je een aantal zeer interessante Inca-ruïnes laten zien, zoals Salineras en Moray. Vroeg in de middag komen we aan in Cusco, de oude hoofdstad van het Inca-rijk. De rest van de dag is vrij om deze fabelachtig mooie stad te ontdekken.

 

Dag 12, 13 & 14
74%

Cusco – Amazone-jungle – Cusco

‘s Morgens laten we onze motorfietsen achter en vliegen we naar Puerto Maldonado voor 2 nachten, diep in de Amazone-jungle. Vanaf het moment dat we daar aankomen neemt de crew van de Jungle Lodges het heft in handen en brengen ze ons naar de rivier om per boot bij de lodge aan te komen. Vanaf daar zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen, inclusief rubberboten. Je zult de meest bijzondere en adembenemende natuur zien. En je hoeft je geen zorgen te maken over malaria, want dat komt in dit deel van Peru niet voor!

Op dag “14” zullen terugvliegen naar Cusco. in de middag kun je geheel kostenloos de wereldberoemde Waliking City tour meemaken, onder leiding van onze gidsen!

 

Dag 15
79%

Cusco – Puno


Een mooie rijdag over de Altiplano. We rijden zuidwaarts naar ons doel van vandaag: het hoogst bevaarbare meer ter wereld: Lake Titicaca. We zullen de grote stad Juliaca passeren, dat ongeveer zo voelt als New Delhi doorkruisen….

We verblijven in de stad Puno, gelegen aan de oever van het meer.

 

Dag 16
84%

Puno – Colca Canyon

In de ochtend maken we een kleine cruise over het meer naar de befaamde “drijvende eilanden” van de Uros-bevolking. Dan starten we motoren weer en zullen de Andes weer over moeten. Opnieuw een lange rit naar de Colca Canyon. Het levert spectaculaire uitzichten op de Andes op. We eindigen vlak bij het kleine plaatsje Chivay, in het hart van de Colca Canyon. Deze canyon is de diepste kloof ter wereld, meer dan 2 maal zo diep als the Grand Canyon! In de locale hete bronnen kunnen we ons verfrissen…

 

Dag 17
89%

Colca Canyon – Arequipa

De beste plek om de Andes Condor in volle vlucht te spotten is “Cruz del Condor”, in de Colca Canyon. We gaan al vroeg op pad, want een condor wacht nu eenmaal niet op ons. ‘s Middags arriveren we weer in de stad waar we gestart zijn: Arequipa.

 

Dag 18
95%

Vertrek vanuit Arequipa

In de ochtend is er nog voldoende tijd nogmaals te genieten van de prachtige stad met zijn mooie plein. Tegen de middag vertrekken we naar het vliegveld om naar Lima te vliegen, waaruit een ieder naar zijn of haar thuisland terugvliegt.

 

Dag 19
100%

Aankomst in Amsterdam

Na een hopelijk fijne vlucht is het helaas al tijd om afscheid te nemen, en kom je op de 19e dag wederom thuis. Met pijn in je rug van het rijden, met hoofdpijn van de vele indrukken, met pijn in je buik van het lachen… en daarnaast met een grote rugzak vol verhalen..

 

Overige informatie


Vertrekdata:
  • 15 juli 2017

 

Grootte groep aantal motorrijders:

Maximaal 12

 

Duo-passagier:

op aanvraag

 

Prijs motorrijder:

Reissom motorrijder:         € 6.900,=*
Reissom medepassagier:   € 4.700,=*

Toeslagen:
1-persoonskamer: € 650,= *

upgrade naar BMW F650 GS:   € 700,= *
upgrade naar BMW F800 GS:   € 800,= *
upgrade naar BMW R1200 GS: € 1.350,= *

Schadeverzekering:          € 200,=* (eigen risico $ 500,=*)
Waarborgsom motor:       € 2.200,= *

*) Prijzen kunnen wijzigen
Alle prijzen zijn onder voorbehoud van fouten, wijzigingen, valutaschommelingen en andere voorwaarden.

 

Inbegrepen :

Vliegtickets Amsterdam – Lima retour
Vliegtickets binnenlandse vlucht Lima – Arequipa
Transfers luchthavens – hotel
Transfers luchthavens-hotel
16 Hotel overnachtingen inclusief continentaal ontbijt
Hotels op basis van 2 persoonskamers met eigen douche en toilet
2 overnachtingen in Eco Jungle Lodge, inclusief maaltijden en excursies
Lunches op alle rij-dagen
Standaard huurmotor Suzuki DR650 of Honda NX-4 Falcon
Benzine en tolgelden
Meertalige, ook Nederlands sprekende gids (op de motor vanaf 5 deelnemers)
Volgauto met chauffeur/monteur (tot 5 deelnemers tevens gids)
Dagtrip naar Machu Picchu, inclusief trein, bus en entree
De wereldberoemde Walking City Tour
Entrée Colca Canyon
Boottocht over het Titicaca-meer.
Boottocht naar Islas Bellestas
Vanaf 8 rijders volgauto

 

Niet inbegrepen:

Niet genoemde maaltijden en dranken
Afwijkende huurmotor
Eigen excursies / attracties / entreebewijzen
Eventuele inentingen (raadpleeg uw dokter of GGD)
Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij ANWB-winkels, ca. € 19,-)
Motorkleding (zelf mee te nemen)
Luchthavenbelasting
Persoonlijke uitgaven
Reis- en annuleringsverzekering
Schadeverzekering

 

  Download de reisbrochure

 

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen via info@motoradventure4life.com of 038- 455 70 39